Ti is úgy érzitek, hogy 8 órás munkaidő már a múlté? Ti mennyit dolgoztok? Meg vagytok fizetve?
A következő ismerőseim többet dolgoznak mint 8 óra ( persze nem mindennap, de a túlóra sokszor előfordul)
- programtervező informatikus
- 2 jogász
- kreatív igazgató 2 fő
- account executive 5 fő
- kommunikációs szakértő 1 fő
- art director 3 fő
- gépészmérnök 2 fő
- gyógyszerész 1 fő
- eladó egy butikban 1fő
Amikor köztisztviselő voltam , péntek egykor vége volt a hétnek , nem volt sok munka , a fizetés 75 nettó volt...
Ausztriában napi 10-12 órát dolgoztam ,szombat is , időnként vasárnap is , plusz utazás ,reggel mentem , este jöttem , idegbeteg voltam.
A rekordom az volt amikor reggel hatkor kezdtünk, éjjel háromkor végeztünk.A pénz 300-350 e nettó volt.
Ismerőseim gyári munkások Magyarországon , 3 műszakban keresnek nettó 110-140 ezret , szombat gyakran munkanap.
Szerintem igaza van a kérdezőnek , a munkáltatók kifasírozzák a dolgozókat , nem vesznek fel több embert , mert nem akarnak többet adózni ,inkább a meglévőket nyomorgatják .
Régen megvolt a 2 szabadnap , először a rövid péntek tűnt el , utána részben munkanap lett a szombat , ma meg már a vasárnapot pedzegetik , meg jönnek az öt műszakos munkarenddel ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!