Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem jár a Foglalkoztatást...

Nem jár a Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatás, de szeretnék közmunkát kapni. Az önkormányzathoz vagy a munkaügyi központba menjek?

Figyelt kérdés

2013. szept. 30. 10:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Te honnan tudod ennyire ezeket adolgokat?
2013. okt. 10. 08:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Volt munkahelyemen ismerkedtem meg sajnos túl behatóan a témával. Nem hiányzik.

A közfoglalkoztatással az a baj, hogy nem segíti az embereket a tényleges munkához, csak konzerválja az állapotokat. Minek venne fel egy szervezet rendes állásban valakit, amikor az amúgy is potom, alacsony bér 10-20%-át kell csak kifizetnie, a maradékot az állam állja, a munkavállalót meg ugyanúgy dolgoztathatja? Papíron ugyan nem, de tapasztalataim szerint igen. Sokan kifejlesztették már a praktikákat, hogyan lehet kijátszani a rendszert, de ez mindkét oldalra igaz, nemcsak a közmunkásokra!

Tévedés ne essék, nem szeretném lebeszélni a kérdezőt, csak szomorú, hogy ott tartunk, hogy az embernek már azért is küzdenie kell, hogy a közfoglalkoztatók "törvényes" keretek között jól kizsákmányolhassák.

Na mindegy, ezt itt biztosan nem fogjuk megoldani, csak nyomta már a szívemet egy ideje. :D

Semmiképpen nem akarok vitát generálni, kérlek, ti se tegyétek, én a továbbiakban nem fogok reagálni.

Mindenkinek szép napot! :)

2013. okt. 10. 09:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, durva ami itt folyik, nem jókedvemben jelentkeznék én se, de még mindig többet fizetne a semminél, és nem nekem kéne addig se minden hónapban azt a közel 7000 ft-ot leperkálnom tb címszó alatt a nagy 0 jövedelmemből. Az is benne van, addig se ülnék itthon, emberek között lennék, meg az a pici pénz is nagyon jól jönne, legalább be tudnék íratkozni egy tanfolyamra, nem mintha hiányozna a tanulás, de legalább valami értelmeset csinálnék, itthon már kezdek depibe esni.
2013. okt. 10. 11:58
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

9. válaszoló (91%-os), köszönöm, akkor elvileg eddig is kiközvetíthetett volna a munkaügyi központ, akkor is, ha nem kérem ezt külön? Már régóta regisztrált munkanélküli vagyok, de eddig még nem ajánlottak fel közmunkát.

És meg tudnád nézni ezt a kérdést?

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Nem igazán értem, hogyhogy a kérdező anyukáját el akarják küldeni ilyen könnyen közmunkára (havat lapátolni, illetve köztereket takarítani), amikor ő se kap semmilyen juttatást? És itt nem az a helyzet, hogy olyan végzettsége van neki, ami az FHT-t kapóknak nincs, mivel hólapátolásról van szó. Engem még nem küldtek semmilyen munkára, de ezek szerint engem is küldhetnének.

2013. okt. 10. 23:06
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
A tb-t nem kell leperkálnod ha nincs munkád az önkormányzat átvállalja a tb fizetésedet csak kérvényezni kell nekem is évek óta ők fizetik mert régóta nincs sem munkám sem semmiféle jövedelmem.
2013. okt. 11. 09:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem hiába nincs bevételem, de a férjemnek van, és számít az ő jövedelme és vagyona is, a kérelem sajnos nem csak rólam szól, itt buktam a dolgot :( Az a 32400ft-os határ fejenként elég alacsonyka, jól ki van számolva, akinek a párja minimálbért kap, annak se jár már.

Gondoltam már rá, hogy papíron el kellene válnunk, akkor még az fht-ét is megigényelhetném, de ilyen drasztikus lépést nem szeretnék tenni, mert remélem ez csak egy átmeneti állapot és pár hónapon belül találok valami munkát.

2013. okt. 11. 09:17
 17/17 anonim válasza:
Na hát én akkor tudtam meg, hogy jár nekem FHT, amikor behívtak erre a közmunkás tájékoztatóra! Meg is igényeltem, de nagy valószínűséggel még feldolgozás alatt lesz az ügy, mikor engem kiközvetítenek akárhova. Mármint ezek alapján úgy néz ki, hogy valami alja munkára fognak, amit én 8. kerületi diplomás lakosként nem fogok elvállalni, mert megélhetéssel éppen nincs gondom (örököltem lakást és bérbe adtam egy szobát plusz alkalmi munkák).
2013. nov. 1. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!