Nem jár a Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatás, de szeretnék közmunkát kapni. Az önkormányzathoz vagy a munkaügyi központba menjek?
Volt munkahelyemen ismerkedtem meg sajnos túl behatóan a témával. Nem hiányzik.
A közfoglalkoztatással az a baj, hogy nem segíti az embereket a tényleges munkához, csak konzerválja az állapotokat. Minek venne fel egy szervezet rendes állásban valakit, amikor az amúgy is potom, alacsony bér 10-20%-át kell csak kifizetnie, a maradékot az állam állja, a munkavállalót meg ugyanúgy dolgoztathatja? Papíron ugyan nem, de tapasztalataim szerint igen. Sokan kifejlesztették már a praktikákat, hogyan lehet kijátszani a rendszert, de ez mindkét oldalra igaz, nemcsak a közmunkásokra!
Tévedés ne essék, nem szeretném lebeszélni a kérdezőt, csak szomorú, hogy ott tartunk, hogy az embernek már azért is küzdenie kell, hogy a közfoglalkoztatók "törvényes" keretek között jól kizsákmányolhassák.
Na mindegy, ezt itt biztosan nem fogjuk megoldani, csak nyomta már a szívemet egy ideje. :D
Semmiképpen nem akarok vitát generálni, kérlek, ti se tegyétek, én a továbbiakban nem fogok reagálni.
Mindenkinek szép napot! :)
Köszönöm a válaszokat!
9. válaszoló (91%-os), köszönöm, akkor elvileg eddig is kiközvetíthetett volna a munkaügyi központ, akkor is, ha nem kérem ezt külön? Már régóta regisztrált munkanélküli vagyok, de eddig még nem ajánlottak fel közmunkát.
És meg tudnád nézni ezt a kérdést?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem igazán értem, hogyhogy a kérdező anyukáját el akarják küldeni ilyen könnyen közmunkára (havat lapátolni, illetve köztereket takarítani), amikor ő se kap semmilyen juttatást? És itt nem az a helyzet, hogy olyan végzettsége van neki, ami az FHT-t kapóknak nincs, mivel hólapátolásról van szó. Engem még nem küldtek semmilyen munkára, de ezek szerint engem is küldhetnének.
Nekem hiába nincs bevételem, de a férjemnek van, és számít az ő jövedelme és vagyona is, a kérelem sajnos nem csak rólam szól, itt buktam a dolgot :( Az a 32400ft-os határ fejenként elég alacsonyka, jól ki van számolva, akinek a párja minimálbért kap, annak se jár már.
Gondoltam már rá, hogy papíron el kellene válnunk, akkor még az fht-ét is megigényelhetném, de ilyen drasztikus lépést nem szeretnék tenni, mert remélem ez csak egy átmeneti állapot és pár hónapon belül találok valami munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!