Foglalkoztatást helyettesítő támogatás: a vagyonnyilatkozatban a megtakarított pénzre is rákérdeznek? Ha valakinek pl. egy 10milliós lakás van a nevén (azon kívül, amiben él), akkor nem jár neki az FHT. De ha eladja azt a lakást, akkor járni fog?
amúgy sajnálom, hogy nem kaptál :(
Azt nem írtam, hogy a kérdésem inkább elméleti. Ezeket a szabályokat nézem most, és szeretném biztosan tudni, hogy van ez.
Na, az sokkal jobb akkor :)
De ez a dolog érdekes, mert ha valaki egy plusz ingatlan miatt nem kapott FHT-t, és ha azt eladja (és nem vallja be az utána kapott pénzt), akkor elvileg jár neki az FHT? Ez nem túl igazságos
Nem mindenki teszi bankba a pénzt amit ingatlanért kap...
Minap egyik szomszédunk ment fht-ért az önkormányzathoz. Van 2 milliós megtakarításuk... jelenleg abból élnek, mert ő is és a férje is munka nélkül maradtak.. Azt írta egy nyilatkozatban, h egyedül neveli a gyereket... a férje elhagyta őket. Meg is kapta az Fht-t, plusz tb-t is fizetik + nyugdíjas bérletet kap (ingyen), + a gyerek ovodai kajáját is állja az önkormányzat, mindezt mintegy havi 42 ezer Ft értékben. (Pedig ott figyel a számlájukon a 2 milliós betét... de számlát nem kérnek be.. ő pedig nem írta bele a vagyonnyilatkozatba).
7. válaszoló: Köszi, én is így gondoltam, csak erre vonatkozóan nem találtam semmit.
De ha pl. valaki ágymatrac alatt tart több milliót, azt a pénzt is be kell vallani? De azt (otthoni készpénzt) nem is tudják ellenőrizni, ezért gondolom nem sokan vallják be. És ha egy ilyen illető kap segélyt, az se igazságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!