Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Foglalkoztatást helyettesítő...

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás: a vagyonnyilatkozatban a megtakarított pénzre is rákérdeznek? Ha valakinek pl. egy 10milliós lakás van a nevén (azon kívül, amiben él), akkor nem jár neki az FHT. De ha eladja azt a lakást, akkor járni fog?

Figyelt kérdés
Beteszi a lakásért kapott pénzt a bankba. Azt is be kell írni a vagyonhoz és nem fog rászorulónak számítani, tehát továbbra sem lesz jogosult a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra?

2013. febr. 24. 00:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%
Tudod mi a rossz, hogy ezt a pénzt lakáshitelhez gyűjtötték 10 éven át, önerőnek... Nem vettek lakást (maradtak albérletben) és most ezt a pénzt kénytelenek felélni. De azt hiszem, elég sok még rosszabb helyzetben élő ember van, úgyhogy én elítélni sem tudom őket ezért... :(
2013. febr. 24. 00:59
 22/32 A kérdező kommentje:
19.: le lehet? Személyiségi jogokat nem sért?
2013. febr. 24. 01:00
 23/32 A kérdező kommentje:
Ez tényleg elég rossz :( Én sem ítélem el őket ezért. De legalább volt mihez nyúlniuk.
2013. febr. 24. 01:04
 24/32 anonim ***** válasza:
86%
dehogyis. Ugyanannyi joga van az államnak lekérdezni a bankoktól a vagyonodat, mint a bahajtónak incassózni. sőt ! már a NAV, rá is ment erre. Aki bejelenti magát, hogy szeretné fizetni a OEP-jét, mert nem kap ellátást még fogászatot sem, azt visszamenőleg ellenőrzik és behajtják, kamatostúl.
2013. febr. 24. 01:12
 25/32 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatban nem teljesen értem, mire gondolsz: ha valaki saját maga fizeti a tb-jét (és segélyt sem kap), akkor nincs mit behajtani rajta, hiszen nem kapott semmit az államtól
2013. febr. 24. 01:18
 26/32 anonim ***** válasza:
86%
De, mielőtt bejelented, hogy X naptól fizeted, utánanéznek hogy előtte volt-e TB-d és akár évekig visszamenően behajtják.
2013. febr. 24. 01:19
 27/32 anonim ***** válasza:
86%
Az elején rosszúl írtam. Bejelented magad X naptól és ők visszanézik 5 évre minden napra. És kamatostúl behajtják.
2013. febr. 24. 01:29
 28/32 anonim ***** válasza:
72%
nem hajtják be, max kiküldenek egy értesítőt csekkekkel hogy fizesd be - ha eddig nem fizetted -, de nem hajtják be, és kamatot se számolnak fel, és semmilyen kényszerintézkedést nem foganatosítsanak, azért ne keltsünk már rémhíreket (egy rakat ismerősöm kapott már ilyen felszólítást, van aki évekkel ezelőtt, és egyiknek se lett konkrétan következménye).
2013. márc. 7. 22:58
 29/32 anonim ***** válasza:
72%
amúgy a banktitok mint olyan, itt nem számít? az önkormányzat simán lekérdezheti a bankoknál, hogy van-e megtakarításod? nem csak bűncselekmény alapos gyanúja esetén lehet ilyet..? ezen most meglepődtem, bakker, mi van már itt!?
2013. márc. 7. 23:01
 30/32 anonim ***** válasza:
72%

persze azért azt teljesen jogosnak vélem, hogy akinek van komolyabb megtakarítása, vagyona, stb., az nem számít effektív rászorulónak, az ne akarjon már állami (önkormányzati) segélyből élni... hiszen van arra bőven jelentkező amúgy is, akinek tényleg nincs semmije, amihez nyúlhatna, miközben a megtakarításból lehet befektetni, vállalkozni, ecetera....

(na persze, akinek nincs lakásra, és arra gyűjtöget, az megint más tészta, ez is tény)...

2013. márc. 7. 23:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!