Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes rendőrnek lenni?

Érdemes rendőrnek lenni?

Figyelt kérdés

Utolsó évemben vagyok a gimiben,de sajnos nem sok ötletem van mi legyek.Rendőrön gondolkozom,de nagyon keveset keresnek.Sajnos a jó jegyeim,emelt érettségi stb. már késő lerakni,ezért kétlem hogy 300 pontot is elérnék összesen.

Arra gondoltam,hogy érdemesebb olyan munkát keresni,amit saját magam csinálok.Autó polírozás stb. stb.Mellete meg esetleg tudnék rendőr is lenni.A rendőrök nem dolgoznak sokat,mellette lenne időm valami maszek munkára,úgy már szépen lehetne keresni.

Érdekelnek a küzdősportok és ezzel kapcsolatos dolgok.

Mi a véleményetek erről?Apukám is benzinkúton dolgozik,130-at keres,de 1 héten csak 3 napot kell dolgoznia,ezért mellette autót szerel,így már keres havi 200 felett.Valami ilyesmit szeretnék én is,főleg hogy manapság alig lehet elhelyezkedni valahol.

Tudnátok tanácsot adni?Köszi előre is.

2013. szept. 24. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:
30 napbol 15-16-t doloznak 12 oraban. Szerintem ha tovabb tanulsz karosszéria lakatosnak vagy autoszerelőnek jobban jársz.
2013. szept. 24. 18:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Vannak előnyei és hátrányai is :

Előnyök :

- stabil munkahely , nem megy csődbe , én például itt állok 38 évesen munka nélkül , a szomszéd rendőr meg lassan nyugdíjba megy

- nem dolgozzák halálra magukat ( ülnek az autóban és nézik a forgalmat ) és marad szabadidő ( jó beosztás )

- közepes fizetés ( 110-140 )

Hátrányok :

- hülye emberekkel kell vitatkozni , idegesítik az embert

- 25 év alatt azért valamilyen betegséget összeszednek

- ha balhé van és pont te vagy ott , az baj

- reggel hatkor csörög a telefon , hogy két óra múlva a Tiszántúlra kell menni homokzsákot rakni

- ha nyomozó vagy , akkor mocskos emberekkel kell foglalkoznod , ha közlekedési vagy , még elmegy

- nem védik igazán a törvények a rendőröket

- nem tudni hogy mi lesz 10 perc múlva , lehet hogy csak ülsz és mélázol , de lehet , hogy 10 méterre tőled fegyveres bankrablás lesz , és rádlőnek , csak mert egyenruhában vagy

- ha készenléti szervnél egyszer rosszul döntesz ,lehetnek következményei

- bírni kell a hierarchikus szervezetet

2013. szept. 25. 17:17
 3/3 anonim ***** válasza:
70%

Esetleg még előnyök :

- a munkáltató ( állam ) jobban betartja a törvényeket , mint egy magáncég

- van szakszervezet

- kialakult rendszerbe kell beleilleszkedned

- nem kell képzettség,nyelvvizsga,kreativitás meg

hasonlók , nem kell ötletelni , csak a parancsokat kell végrehajtani

- nem húzatnak veled végig 8 órát egy futószalagnál mielőtt közlik , hogy szombaton is kell dolgozni , mert sok a megrendelés

- a rendőröket könnyebben rokkantnak nyilvánítják

Kérdés még a korkedvezményük , az nem tudom hogyan van , azt hiszem , csak részben maradt meg , utána kellene nézned.

2013. szept. 25. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!