Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Beteg voltam, táppénzre...

Beteg voltam, táppénzre mentem 1 hetet. A főnököm közölte velem, hogy táppénzcsaló vagyok. Mit tehetek ilyen rágalmazás esetén?

Figyelt kérdés
A legnagyobb állami cégről van szó.A főnököm( a kollegák hatására is) kerek perec közöltte velem, hogy nem lehet menni táppénzre legközelebb, mitöbb táppénzcsaló vagyok, miszerint a magán dolgaimat ne táppénz alatt intézzem. Mondta,hogy nem mehetek táppénzre, sőt köteles vagyok betegen dolgozni. Mit tehetek ilyenkor?
2013. szept. 20. 13:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Köhögj az arcába. :)
2013. szept. 20. 14:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Köhögtem. :D
2013. szept. 20. 16:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy azt nem ő dönti el, hogy keresőképes vagy-e vagy sem, hanem a háziorvosod.
2013. szept. 20. 19:16
 4/8 anonim ***** válasza:
OTP?
2013. szept. 21. 00:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Az OTP nem állami cég.
2013. szept. 21. 00:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Az mindegy, melyik cég. Csak azért írtam, hogy nyomatékosítsam, nem egy magán cégről van szó, aki este felhív, hogy ki vagy rúgva. Itt ennél a cégnél szakszervezetek védenek, meg érdekképviseletek, és elviekeben szigorúan be kellene tartaniuk a jogszabályokat, rendeleteket. Nos, az, hogy engem táppénzcsalónak titulált, az enyhénszólva rágalmazás. Érdekelt volna, hogy megteheti e, de szerintem nincs joga véleményezni, ha elmegyek táppénzre.
2013. szept. 22. 05:38
 7/8 anonim válasza:
0%
De a kollégiáidnak igen, akik állandóan helyettesítenek...
2013. szept. 23. 21:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedvesem a kollegáknak sincsen joga ehhez, miszerint a rágalmazás bűncselekmény. Ennyi
2013. okt. 18. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!