Most szeretnék egyetemre menni, de még nem tudom mi legyek, most nézegetem álláshirdetéseket és ezt találtam!? Többi lent
Ha nem szeretsz tanulni, ne menj egyetemre, mert egy mérnöki diplomát azért nem adnak ingyen.
Egyébként hiába nézed most a hirdetéseket, mire elvégzed, lehet, hogy teljesen más lesz a munkaerőpiac.
Bár én biztos mérnöknek tanulnék, ha most kéne választanom. De a nyelvet már most kezdd el, mert anélkül nem fogsz állást találni. Min. angolból egy felsőfokú, de második nyelv sem árt.
Amit én hallottam a mérnökökről, az alapján elég szabad, kötetlen a munkaidejük.
A jó cégek a fontos dolgozóikat pont hogy nem agyondolgoztatják, hanem hagyják őket kibontakoztatni.
Én csak a saját leendő szakmámat tudom, de például a befektetéseknél a részvényportfolió-menedzsereknek, akik kiválasztják hogy milyen részvénybe menjen többmillió-tízmillió-százmillió forint, kötetlen a munkaidejük nagyjából, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból.
A képzetlen, alacsony fizetésű emberekre jellemző az állandó monoton munkavégzés réme, akik csak egy fogaskerekek a gépezetben, nem pedig egy értékes alkatrészek.
"Saját leendő szakma". Miért, már a kezedben a munkaszerződés?
haha, az egyetemről könnyű ábrándozni.
Szerintem akkor tanulj gépészmérnöknek. Az építőipar Valóban haldoklik, de azért mérnök mindig kell, és remélem, hogy mire elvégzed, azért beindul itt valami. De gépészmérnököt is mindig keresnek.
Szerintem ők nem ülnek mindig az irodába, kimennek a terepre is. Persze nem vagyok mérnök, nem tudom pontosan. De én mindig kiakadok azon, aki azon sír, hogy az irodai munka monoton, azért egy gyárban dolgozni folyamatos műszakban a soron az ennél sokkal monotonabb. Százszor inkább ülök az irodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!