Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most szeretnék egyetemre...

Most szeretnék egyetemre menni, de még nem tudom mi legyek, most nézegetem álláshirdetéseket és ezt találtam!? Többi lent

Figyelt kérdés
Azt írja építőmérnöki állásnál, hogy havi 220 000 minimum fizetés. És teljes munkaidős állás heti 40 órában! De azt nem írja, hogy bruttó vagy nettó fizetés... Szerintetek? Meg ha minimum akkor kb mégis mennyire számíthatnék?
2013. szept. 12. 17:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha nem szeretsz tanulni, ne menj egyetemre, mert egy mérnöki diplomát azért nem adnak ingyen.

Egyébként hiába nézed most a hirdetéseket, mire elvégzed, lehet, hogy teljesen más lesz a munkaerőpiac.

Bár én biztos mérnöknek tanulnék, ha most kéne választanom. De a nyelvet már most kezdd el, mert anélkül nem fogsz állást találni. Min. angolból egy felsőfokú, de második nyelv sem árt.

2013. szept. 13. 16:26
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem az hogy nem tanulok, hanem nem szeretek... Meg elég hülye lennék 90% info éretségivel 80 némettel nem egyetemre menni és a matekot 80 felett várom töri 70 felett meg a magyar is 70 felett lesz, ha el nem szurok valamit... Német nyelvvizsga bizonyítványhoz már kivágták a fát angolt meg csak 2 éve tanulom
2013. szept. 13. 19:23
 13/18 A kérdező kommentje:
Ezek alapján mit ajánlitok? Annyit még hozzátennék, hogy szerintem nem lennék képes napi 8 órát egy irodában tölteni (de azért mondhatok hozzá is), mert én paraszti családban nőttem fel és én mindennap tavasztól őszig kint dolgozok, és valószínűleg ez miatt nem vagyok képes az iskolán kívül akár egy órát semmittevéssel, vagy gép előtt üléssel tölteni nekem mindig tenni kell valamit, pl jönnek munkások én beállok. közéjükdolgozni akár ácsként akár kőművesként..., nem tudom nézni hogy más dolgozik én meg nézem...
2013. szept. 15. 20:47
 14/18 anonim ***** válasza:

Amit én hallottam a mérnökökről, az alapján elég szabad, kötetlen a munkaidejük.

A jó cégek a fontos dolgozóikat pont hogy nem agyondolgoztatják, hanem hagyják őket kibontakoztatni.

Én csak a saját leendő szakmámat tudom, de például a befektetéseknél a részvényportfolió-menedzsereknek, akik kiválasztják hogy milyen részvénybe menjen többmillió-tízmillió-százmillió forint, kötetlen a munkaidejük nagyjából, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból.

A képzetlen, alacsony fizetésű emberekre jellemző az állandó monoton munkavégzés réme, akik csak egy fogaskerekek a gépezetben, nem pedig egy értékes alkatrészek.

2013. szept. 15. 22:14
 15/18 anonim ***** válasza:

"Saját leendő szakma". Miért, már a kezedben a munkaszerződés?

haha, az egyetemről könnyű ábrándozni.

Szerintem akkor tanulj gépészmérnöknek. Az építőipar Valóban haldoklik, de azért mérnök mindig kell, és remélem, hogy mire elvégzed, azért beindul itt valami. De gépészmérnököt is mindig keresnek.

Szerintem ők nem ülnek mindig az irodába, kimennek a terepre is. Persze nem vagyok mérnök, nem tudom pontosan. De én mindig kiakadok azon, aki azon sír, hogy az irodai munka monoton, azért egy gyárban dolgozni folyamatos műszakban a soron az ennél sokkal monotonabb. Százszor inkább ülök az irodában.

2013. szept. 16. 20:00
 16/18 A kérdező kommentje:
Ez szerintem tipus függő leginkább, persze én se a sorra gondoltam, de azt elhiheted, hogy inkább tulizok a szőlőbe, mint hogy a suliba üljek... Persze ami kötelesség azt végre kell hajtani...
2013. szept. 16. 22:13
 17/18 A kérdező kommentje:
Bocsi most olvasgattam át és látom, hogy teli vagyok helyesírási hibákkal, de mentségem legyen, hogy telefonról írok :S
2013. szept. 16. 22:15
 18/18 A kérdező kommentje:
Amúgy ha gépészmérnök akarok lenni akkor oda mennyivel több fizika kell? Valószínűleg SZE-re mennék!
2013. szept. 17. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!