Most szeretnék egyetemre menni, de még nem tudom mi legyek, most nézegetem álláshirdetéseket és ezt találtam!? Többi lent
Nem tudom mennyire vagy képben de igen, ha mérnök leszel a következő 5-10 évben, akkor még ha csak közepes mérnök leszel, akkor is találni fogsz munkát magas fizetéssel. Nem biztos, hogy helyben (attól függ hol laksz), de mindenképp lesz állásod és magas (kezdő)fizetésed. Most a műszaki irányúaknak nagyon jól megy. Hagy ne mondjam, hogy aki meg altajisztikát, pszichológiát, vagy újságírást végez, annak pedig a legjobb 10%-ban kell lennie, hogy munkát találjon. Szóval a mérnök jó választás lesz.
Itt van egy oldal, amin szinte minden létező állás aktuális átlagfizetése elérhető.
Itt van az építészmérnökök átlagos fizetése:
[link] /fizetesek/epitoipar-es-ingatlan/epiteszmernok
Hangsúlyozom, hogy az oldal elvárja a pontos adatmegadást és később igazolni is kell magát annak, aki adatokat ad meg, ugyanakkor azt is, hogy ez nem egy reprezentatív minta, szóval éppúgy lehet hogy a 120 építészmérnök, aki itt megadta a bruttó fizetését, mind mondjuk pályakezdő. Mégis úgy gondolom közel áll a valósághoz ez a szám.
A kérdésedre pedig hogy ez nettó vagy bruttó fizetés, szerintem nyugodtan mondhatom azt hogy ugyanakkora esélyű, hogy nettó, minthogy bruttó.
Azért nézz körül a világban is és járj nyitott szemmel...A válság óta alig vesznek fel építőmérnököket, építészeket és minden frissdiplomás rohan külföldre vagy a haver-rokon cégéhez kulimunkát csinálni, csak hogy kapjon valamit.
Bár a mérnöki irány jó ötlet, manapság az építős a legrosszabb helyzetben lévő. Azt nem is említve, hogy kb. 50-60%-s kibukási arány van mellé, nagyon kell imádnod a jövendő szakmádat és tudni a matekot, fizikát, hogy le tudd tenni a tárgyakat.
Nincs időd a fizikára?
A legjobb barátommal végighülyültük a gimnáziumot és fizikából mindig 2-essel bukdácsoltunk át.
Mióta tavaly nyáron felvették villlamosmérnök szakra az Óbudai Egyetemre, teljesen megváltozott a jó irányba. Elsőnek nyárra összeszedte az összes általános iskolai és gimis fizikai könyvet és megtanulna őket. Aztán azóta is kellő energiát fektet a fizikába, hogy kövesse és értse az anyagot.
Ha most vagy végzős és csak jövő szeptemberben kezdenél az egyetemen, illetve jövő nyáron érettségiznél, akkor nemhogy nem vagy lekésve semmiről, se sokkal-sokkal több időd van felkészülni, mint hiszed.
Nem figyelted, amit írtam?
"A legjobb barátommal végighülyültük a gimnáziumot és fizikából mindig 2-essel bukdácsoltunk át.
Mióta tavaly nyáron felvették villlamosmérnök szakra az Óbudai Egyetemre, teljesen megváltozott a jó irányba. Elsőnek nyárra összeszedte az összes általános iskolai és gimis fizikai könyvet és megtanulna őket. Aztán azóta is kellő energiát fektet a fizikába, hogy kövesse és értse az anyagot. "
Ha másnak sikerül, neked miért ne menne? A jövődről van szó, azt vágod, nem? Hogy minimum 350 ezerért leszel valahol mérnök, vagy 25 évesen is a szüleidnél laksz és lesz valami szakmád (vagy büfészakos diplomád), amivel elvegetálsz mai értéken maximum 100-150 ezer forintos fizetésért (vagy 60-80 ezresért) életed végéig?
Ha másnak sikerül, neked miért ne menne? Aki ugyanúgy pont b@@szott rá korábban és azt hitte nem tud tanulni, ahogy te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!