Ha elvégzem a középiskolát de még nem kaptam meg a papírt h felvettek e egyetemre akkor dolgozhatok diákmunkásknt vagy akkor rendes dolgozó emberként kell dolgoznom?
Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 22:25
1/2 anonim válasza:
Ha nem hagysz ki éve(ke)t a középsuli és egyetem között, akkor diákmunka.
2/2 anonim válasza:
Amíg a hallgatói jogviszonyod fennáll, addig diákmunkát is tudsz vállalni.
Egyébként egy tanuló nem csak "diákmunkát" vállalhat, hanem teljesen normális "rendes" dolgozóként is foglalkoztatható. Egy kitétel van, amíg tanuló, addig csak az iskolai szünet alatt végezhet munkát. Ez is csak azokra vonatkozik, akik általános iskolában, szakiskolában, középiskolában nappali rendszerű képzésben részesülnek. Tehát egyetem, főiskola esetén már nem csak a szünidőben lehet munkát végezni, valamint akkor sem, ha nem nappali rendszerű alap, vagy középfokú iskolába járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!