Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjúra tudtok adni...

Állásinterjúra tudtok adni pár tippet? Úgy érzem én felkészült vagyok, eddig mégse volt sikerem.

Figyelt kérdés

A mostanihoz erős angolt kérnek amivel nincs bajom, elég jól használom a nyelvet, de a mai napot rászánom hogy mindent átvegyek mégegyszer és felkészült legyek. De elég rég volt angol nyelvű állásinterjúm, ha tudtok adni pár tippet jól jönne.

Minden állásinterjúm előtt elolvasom a HVG tanácsait, felkészülök a lehetséges kérdésekre, utánaolvasok a cégnek, időben érkezem, általában fekete farmer + ing + blézer + elegánsabb táskával megyek. Interjún mosolygok (de nem túl sokat) úgy ülök le hogy nem keresztezem a lábaim (mert az elutasítást jelent), nyugodt maradok, összeszedett...

Mégse vesznek fel :( Mi lehet a baj? Tudtok adni valami jó tanácsot? Pénteken lesz az interjú és nagyon szeretném ezt az állást.

2013. szept. 12. 08:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Na mi volt?!
2013. szept. 20. 21:06
 12/17 A kérdező kommentje:

Megkaptam az állást! :D Tegnap kora reggel már hívtak, két hét múlva kezdek. :) A fizetésem a korábbi kétszerese lesz úgyhogy nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek aki válaszolt, továbbadtam a jótanácsokat a bátyámnak, ő ma megy elsőkörös interjúra az álommunkahelyére. :)

Ez a munka nekem is egy álommeló, a fizetés meg pláne, ennyit még soha nem kerestem, igazából még el sem hiszem hogy tényleg sikerült :D :D

Nagyon boldog vagyok, mindenkinek hasonló álommunkát és hatalmas fizetést kívánok :) :) :)

A sablonválaszokat elhagytam, minden kérdésre azt válaszoltam, amit igazából gondoltam, szoknyát végül nem vettem (mert sajna kilyukadt a harisnyám és az utoló pillanatban nem tudtam újat venni) A vicc az egészben, hogy még egy félórával el is csúsztatták miattam az interjúidőpontot, hogy oda tudjak érni munka után. Előző nap kipróbáltuk a barátommal, 130-al hajtottunk végig az autópályán, de így is csak 5-10 perces késéssel tudtam odaérni. Úgyhogy az interjú napján szabit vettem ki (betegszabit, mert az előző munkahelyemen 1 nap szabit se hagytak kivenni ebben az évben, pedig szeptember vége van...) mondván ne azon múljon az interjú sikere, hogy kések... Erre amikor elindultam az interjúra, baleset volt a városban és miután 10 percet állt a busz a dugóban, végül kinyitotta az ajtókat hogy le tudjunk szállni, szó szerint rohantam 2 megállót tűsarkúban, de persze a csatlakozásokat lekéstem, úgyhogy így is késtem az interjúról kb 5 percet. Persze elnézést kértem, de szerencsére nem akadtak fenn rajta, megértették hogy minden igyekezetem ellenére rajtam kívül álló okok miatt késtem.

Egy órát beszélgettünk, immár négyesben, az interjú végén azonban már tényleg csak beszélgettünk, abszolút nem interjú- kérdések voltak, tényleg csak ismerkedés, beszélgetés. Ezek után meg kellett adnom egy korábbi munkáltatómat, akit fel is hívtak másnap és referenciát kértek rólam, olyanokat kérdeztek hogy miért mentem onnan el, alkalmaznának-e újra, meg voltak-e velem elégedve. Akkor tudtam meg hogy már csak ketten voltunk versenyben a melóért.

Tegnap pedig felvettek :)

Kifejezetten jó hangulata volt mindkét interjúnak, abszolút nem voltam zavarban, nem voltam ideges, egyrészt a tanácsoknak köszönhetően, másrészt meg mindenki nagyon kedves volt, barátságos, láttam rajtuk hogy valóban kiváncsiak rám. :)

2013. szept. 24. 07:54
 13/17 Ian Catman ***** válasza:
Gratulálok, ügyes vagy, hogy elpróbáltad, és hogy nem sablon válaszokat adtál. A jelentkező várakoztatása egyébként néha szándékos (bár nem félóra), azt figyeljük, mennyire dühíti fel, billenti ki egyensúlyából, hogy nem pont úgy történik minden, ahogy eltervezte.... Jó munkát.
2013. szept. 24. 13:09
 14/17 Ian Catman ***** válasza:
Ja, bocs, előbbi nem érvényes rád, a lényeg, hogy ha miattad csúsztatták, akkor elvileg már fel voltál véve, csak elrontani lehetett volna. De a fenti megjegyzésem általánosságban érvényes azért.
2013. szept. 24. 13:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy gratula :)
2013. szept. 24. 22:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Gratula a munkádhoz! Bár neked késő, talán másnak még hasznos, hogy van egy jó, Amazonról december 4-ig ingyen letölthető angol állásinterjúra felkészítő könyv (amúgy kb 3 euróba kerül), ami a lényegre koncentrál, és segít, hogy őszinte válaszokat tudj adni, de rendesen megfogalmazva. Akit érdekel, küldjön privit és elküldöm.
2013. dec. 1. 12:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Mármint a linket:)
2013. dec. 1. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!