Vagyonnyilatkozat segítség! Bátyám minek minősül?
Sziasztok, a leendő munkámhoz vagyonnyilatkozatot kell kitöltenem. A rám vonatkozó adatok kitöltése nem jelent gondot, mivel pályakezdő vagyok. Viszont "A KÖTELEZETTEL EGY HÁZTARTÁSBAN ÉLŐ HOZZÁTARTOZÓ SZEMÉLYI ADATAI, VALAMINT JÖVEDELMI, ÉRDEKELTSÉGI ÉS VAGYONI VISZONYAIRA VONATKOZÓ ADATOK" megakadtam. Jelenleg a szüleimmel, a bátyámmal és a húgommal (ő még tanuló) élek egy háztartásban.
Tehát a szüleimnek és a bátyámnak van rendszeres jövedelme.
A vagyonnyilatkozatban a következő mondatban alá kell húzni, hogy minek minősül a hozzátartozó:
"A kötelezettel egy háztartásban élő házastárs, élettárs, közös háztartásban élő szülő, gyermek"
A bátyám minek minősül??? Vagy neki nem kell nyilatkoznia a vagyonáról??? A kitöltési útmutatóban ennyit találtam:
"Hozzátartozónak minősül a törvény alkalmazása szempontjából: a házastárs, az élettárs, valamint a közös háztartásban élő szülő, gyermek, a házastárs gyermeke, ideértve az örökbefogadott és nevelt gyermeket is."
itt a válasz a kérdésedben:
Hozzátartozónak minősül a törvény alkalmazása szempontjából: a házastárs, az élettárs, valamint a közös háztartásban élő szülő, gyermek, a házastárs gyermeke, ideértve az örökbefogadott és nevelt gyermeket is.
Tehát a bátyád adatai nem kellenek, hiszen nem a gyereked, nem a szülőd, nem a férjed stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!