Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek? Várjak vagy lépjek?

Mit tegyek? Várjak vagy lépjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szóval az a helyzet, hogy 23éves vagyok, többféle befejezetlen tanulmányokkal (egyiket se éreztem, hogy ezzel akarok foglalkozni, nem tudnék benne profi lenni stb) pl programozó,web fejlesztő, ilyesmi. Szeretem a gépet meg a progikat, alkotni is szeretek de valahogyan nem tudtam megtanulni programozni.. Nem kattant át az agyam ahogy azt a programozók szokták mondani.. Szóval annak annyi, le tudnám rakni a vizsgát (segítséggel) de akkor sem tudnék ebben dolgozni, és ez felemésztene ha tudatlan meg életképtelen vagyok a munkámban, mellesleg ki is rúgnának, ha egyáltalán bekerülnék ... Szóval mindennek annyi. Dolgoztam itt ott, mutyi ide oda, feketemunka stb.. 1éve viszont sikerült diákként bekerülnöm egy biztosító társasághoz, és később felvettek teljes munkaidőbe határozatlan időre, persze minimálbérrel (csak érettségim van,viszont nem vagyok életképtelen).. Nos ezt a minimálbért felemelték kissé, de még mindig nem az igazi, sőt. És nem is tudom, hogy tudnék-e fizetés emelést kérni, szóval mindegy. Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek dolgozzak-e itt végig 5évet majd talán elérném a 200E bruttót ennyi idő alatt, vagy lépjek és menjek el tanulni és próbáljak meg kezdeni valamit magamaml? Persze ígértek előrelépést is meg ilyenek, de valahogy mégse érzem hogy úgy megfizetnének majd mint amúgy mást, hiába vagyok jó a munkámban / vagy jobb annál aki mondjuk 2x annyit keres ugyanabba a munkakörbe máshol.. Mindenhol azt látni, hogy 2-300ezret keresnek stb és felemészt a tudat, hogy én egy darabig itt biztos nem fogok annyit keresni.. sőt... Szóval szerintetek mit tegyek?

23F

2013. aug. 24. 15:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Tanulj,képezd magad.

Szakma,kommunikáció és nyelv,ezek alapok.

2013. aug. 24. 15:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Jó de munka mellett nem tudnám csinálni a képzést.. Péntekenként lenne 1 évig, és nem hiszem, hogy elengednének... Angolból van középfokúm, de már elég sokat felejtettem :(
2013. aug. 24. 15:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Na jó, de miért "emészt a tudat"? Hagyd inkább ezt az analízist, és kifelé figyelj, milyen valós lehetőségek vannak:

Ha el tudsz menni több pénzért normális munkát csinálni máshol, hajrá, minden jobb lesz. Azt, hogy el tudsz-e menni, akkor tudod biztosan, amikor kezedben a szerződés/ajánlat.

Egyébként ahhoz képest, hogy szereted a dolgokat a félbehagyni (ez egyben rémes ajánlólevél), elég nagy mázlinak tűnik egy biztosítós állás. A fizetés viszont nem attól lesz több, hogy eleget vársz, hanem attól, ha le is teszel valamit az asztalra, ezt jókor, jó helyen kommunikálod, normálisan lehet rád számítani. Úgy tűnik, neked a kitartás a gyengéd, ha azt helyreteszed, menni fog a szekér.

A minimálbér gyakornoki (=diploma előtti) standard. Az, hogy állandósítottak és emeltek a béreden a picit, elismerésnek számít, és alátámasztja, hogy számítanak rád.

2013. aug. 24. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!