Tanulni vagy dolgozni?
Van lehetőségem továbbtanulni!
Mennyibe kerülne a 8 félév. albérlet rezsi utazás és könyvek kaja stb stb stb(szórakozás nuku csoró vagyok)
Ugyan csak van lehetőségem dolgozni. A legjobb barátom szüleinek van fuvarozó vállalkozásuk és most vettek 3 új autót. Nettó 150 a lenne fizetés + amit megtudok spórolni gázolajat, ez akár 50.000ft is lehet /hó
De ha csak a 150Kt számolom is 7.2millióval már beljebb lennék mint ha tanulnák. Vagyis ha tanulnák lenne X millió hitelem!
Ez a 4 év alatt úgyis a szüleim tartanának el vagyis ha szerencsém van akár 7,2millió + gázolajpénz (kb 2.5millió)+ kamatok lenne 4 év múlva.
Ha tanulnák mennyi hitelem lenne 4 év múlva az itt a kérdés! És mikor jönne vissza a különbözet hisz egyáltalán nem biztos hogy diplomával többet keresnék.
szerinted ?
sajos hajnali 02:00 kor kell kelni mert friss húst szállítanak a vágóhídról!
A vágóhíd meg a keresztapjáé ha jól dolgozom tuti állás életem végéig.
a lényeg a sacc 5.000.000 ftot honnan kaparjam össze ami kell a tanuláshoz.
jó lenne tudni milyen diploma is lesz az.
Mert jópár diplomásnak állítottam már be présgépet ami dolgozik napi 12 órát!
albi + rezsi 70K kaja + 60K és ez az alap. És akkor még csak élsz egy másik városban még nem tanultál.
kb 10-12 év múlva leszel nullán ha végig dolgozol vagy ha 4 évet tanulsz és átunna 2x-3x többet fogsz keresni mint sofőrként.
Ha valóban a fent említett háromszoros 450K fogsz keresni és a sofőri fizetésed sem fog emelkedni. (de fog 5 év múlva 190K nettód lesz KB
DE te döntesz.
Dolgozz és tanulj. Vagy a már említett levelező képzést kellene választanod, vagy pedig olyasmit tanulni, amit papír nélkül is tudsz hasznosítani - ma már mindent megtalálsz az interneten, előre összeállított anyagok teljes egytemi képzésekhez, ha autodidakta módon tudsz fejlődni, jobban jársz így. Annak nincs értelme, hogy elmégy egyetemre, aztán ha csúszol vagy valami bibi van, akkor meg szidod magad, hogy "jajj, miért nem mentem el dolgozni" és évekig próbálsz önkárosítóan spórolni. Ha van egy ilyen lehetőség, csapj le rá. A tanuláshoz nem kell az egyetem, az a papír megszerzéséhez kell. A papírba meg lehet orrot fújni, lehet vele kitörölni a fenekünket, de úgy igazából a tudásból tudja eltartani magát az ember.
(Egy egyetemista)
"A legjobb barátom szüleinek van fuvarozó vállalkozásuk és most vettek 3 új autót. Nettó 150 a lenne fizetés + amit megtudok spórolni gázolajat, ez akár 50.000ft is lehet /hó "
Jó helyről akarsz lopni, látszik igaz barát vagy és van benned tartás!
"kb 10-12 év múlva leszel nullán ha végig dolgozol vagy ha 4 évet tanulsz és átunna 2x-3x többet fogsz keresni mint sofőrként. "
150 nettó 1 diplomás állásnál már nagyon jó! Mi értelme illúziókba kergetni 2x-3x? Hol élsz te? Sőt sokkal gyakoribb a 100e diplomával rendelkezők esetében.
Audiról talán már hallottál 160e a sori munkásnak 180e a mérnöknek, eltérés 20e! Itt mind a két feladatkör nagyon jól fizet, nagy átlag ennél sokkal kevesebb!
150e/hó heti 40órás munkáért nagyon jó!
Másrészről nem úgy van gondolsz 1et és mérnök leszel, mihez értesz, milyen szinten, ebben mennyire vagy kimagasló, mind-mind nagyon fontos! Hiába hiszed kimagasló vagy valamiben, ami számít ismeretség és kapcsolatok. Persze lehetsz te világelső, fiatalon nagy publicitást kapó elismert zseni, ez esetben reális lehet a 2x-3x!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!