17 vagyok? Nincs kedvem tanulni, dolgozni szeretnék.
Én nagyjából ugyan így láttam a dolgokat annó, pedig anyám meg is mondta, hogy "fiam ha beállsz trógernek egész életedben az maradsz, nem fognak engedni bekerülni irodai munkára sosem..."
hát sajnos igaza lett. Mondjuk neked még ott van a lehetőséged, hogy kimenj külföldre melózni. Mennék amúgy én is, csak az asszony nem akar...
Érdekes, hogy azt mondod, hogy nem tanulsz, de dolgozni akarsz.
A tanulás = munka. Ha most nem szereted a munkát, ami lenne kb. napi 2 óra, heti 10, miből gondolod hogy a napi 8, heti 40 óra majd jobb lesz?
Azért ne keverjük már a szezont a fazonnal. A tanulás lehet, hogy soha nem fog megtérülni (a 12 elpazarolt év amit általános és középiskolában eltölt az ember az biztos). Ellenben pl. az ő esetében a munkával tudna annyit keresni amiből félre is tud tenni (mert, a szüleivel élne tovább). Nem azt mondom, hogy élete végéig dolgozzon rakodósként, de pl. 22-23 éves koráig 1-1,5 milliót simán össze lehetne spórolni. Abban az esetben, ha talál munkát és a szüleivel él tovább. Keressen csak havi 80 ezer Ft-ot, abból 20-at a szüleinek ad, 20-at elkölt, 40 ezer Ft-ot simán félre tud tenni.
Vannak villamos mérnök ismerőseim is akik gyárban dolgoznak, mert ott jobban megfizetik őket.
Sokan nem veszik komolyan az érettségi utáni időszakot és elmennek holmiféle gazdasági és marketinges főiskolákra. Tolják, halasztják az éveket és azon kapják magukat, hogy 25-26 évesen kikerülnek diplomával és képtelenek elhelyezkedni. Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy a mérnöki, orvosi, közgazdász, jogi és gyógyszerészi diplomákon kívül a többi nem sokat ér (ja és persze a informatikus). Aki tényleg diplomát akar szerezni az egyetemre menjen és tolja meg a tanulást ahogy tudja és nem lébecolni kell.
A diploma mára nem készpénz semmire.
Ill. írtad, hogy szakmát elvégeznél. Szakmánál is csak a kétkezű szakmák érnek valamit. Pincér pl. jó, ha beszél mellette 2-3 nyelvet hajóra simán elmehetsz. Tengerjáró hajókra 21 éves kortól lehet menni, te pont végeznél.
Sokan nem veszik elég komolyan, ezt az időszakot és igazából a főiskolát egyfajta időtolásként használják. Úgy vannak vele, hogy padban ülnek addig nincs sok felelősségük, részben ezért az oktatás felelős.
Esetleg házasodj be egy gazdagabb családba...
Iskola nélkül ma már nagyon nehéz. Igazából, ha valakinek sok iskolája van, akkor sem könnyű, de te tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!