Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 17 vagyok? Nincs kedvem...

17 vagyok? Nincs kedvem tanulni, dolgozni szeretnék.

Figyelt kérdés
Másfél év és befejezem a sulit. Jó jegyeim vannak de nem tanulok mellette, mégse szeretnék főiskolára menni (nincs egy szakma se ami vonzana annyira, hogy azért fősulit végezzek, nem tudnék tanulni). Arra gondoltam, hogy elvégzek egy fél-1 éves pincérképzőt és külföldre kimegyek dolgozni pár évet, vagy csak egyszerűen kimennék külföldre valamit dolgozni ha végzek a sulival. Pár évig kint lennék és megpróbálnám összeszedni azt a pénzt amivel már itthon el tudok indulni valamerre, még a rakodómunkákban is benne lennék, csak szeretnék már dolgozni valamit, szeretnék mielőbb a magam ura lenni és nem anyámék pénzéből fősulira járni, amivel ugyanúgy nem érek semmit. Szerintetek van rá esély, hogy a suli elvégzése után rögtön találok külföldön valami melót? És milyen oldalakon vagy hol szoktak keresni? Jobban csak ismeretség után jutnak ki az emberek vagy mi?

2013. márc. 3. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én nagyjából ugyan így láttam a dolgokat annó, pedig anyám meg is mondta, hogy "fiam ha beállsz trógernek egész életedben az maradsz, nem fognak engedni bekerülni irodai munkára sosem..."

hát sajnos igaza lett. Mondjuk neked még ott van a lehetőséged, hogy kimenj külföldre melózni. Mennék amúgy én is, csak az asszony nem akar...

2013. márc. 3. 14:11
 2/14 anonim válasza:
100%
Véllalj diák melót amellett a suli is menni fog de lesz saját pénzed amivel majd valamit kezdhetsz. Nem is teljesen de függetlenebb lennél és még érettségid szakmád is lesz ami később nagyon jó fog jönni :D
2013. márc. 3. 14:16
 3/14 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy azt mondod, hogy nem tanulsz, de dolgozni akarsz.

A tanulás = munka. Ha most nem szereted a munkát, ami lenne kb. napi 2 óra, heti 10, miből gondolod hogy a napi 8, heti 40 óra majd jobb lesz?

2013. márc. 3. 14:19
 4/14 anonim ***** válasza:
nekem van egy ismerősöm, májusban érettségizett és most januárban ment ki Angliába. Ilyen legalja munkát végez, de amúgy nem tudom, hogy azóta haza jött-e már és jó-e neki az a munka. csak nagyon nézz utána ha külföldre mész dolgozni, nehogy hoppon maradj vagy valami!
2013. márc. 3. 14:26
 5/14 anonim ***** válasza:

Azért ne keverjük már a szezont a fazonnal. A tanulás lehet, hogy soha nem fog megtérülni (a 12 elpazarolt év amit általános és középiskolában eltölt az ember az biztos). Ellenben pl. az ő esetében a munkával tudna annyit keresni amiből félre is tud tenni (mert, a szüleivel élne tovább). Nem azt mondom, hogy élete végéig dolgozzon rakodósként, de pl. 22-23 éves koráig 1-1,5 milliót simán össze lehetne spórolni. Abban az esetben, ha talál munkát és a szüleivel él tovább. Keressen csak havi 80 ezer Ft-ot, abból 20-at a szüleinek ad, 20-at elkölt, 40 ezer Ft-ot simán félre tud tenni.

Vannak villamos mérnök ismerőseim is akik gyárban dolgoznak, mert ott jobban megfizetik őket.

2013. márc. 3. 14:26
 6/14 anonim ***** válasza:
*És arra spórolnak, hogy külföldre menjenek.
2013. márc. 3. 14:30
 7/14 anonim ***** válasza:
probalj meg ismerost szerezni aki vendeglato ipariban tanul/dolgozik. Ezek az iskolak gyakran szerveznek kulfoldi gyakorlatokat nyarra a diakoknak. Egy ilyen csapattal konnyu kikerulni, nem fizetnek rosszul. De nagy valoszinuseggel megvaltozik a velemenyed a tanulasrol.
2013. márc. 3. 14:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Sokan nem veszik komolyan az érettségi utáni időszakot és elmennek holmiféle gazdasági és marketinges főiskolákra. Tolják, halasztják az éveket és azon kapják magukat, hogy 25-26 évesen kikerülnek diplomával és képtelenek elhelyezkedni. Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy a mérnöki, orvosi, közgazdász, jogi és gyógyszerészi diplomákon kívül a többi nem sokat ér (ja és persze a informatikus). Aki tényleg diplomát akar szerezni az egyetemre menjen és tolja meg a tanulást ahogy tudja és nem lébecolni kell.

A diploma mára nem készpénz semmire.

Ill. írtad, hogy szakmát elvégeznél. Szakmánál is csak a kétkezű szakmák érnek valamit. Pincér pl. jó, ha beszél mellette 2-3 nyelvet hajóra simán elmehetsz. Tengerjáró hajókra 21 éves kortól lehet menni, te pont végeznél.

Sokan nem veszik elég komolyan, ezt az időszakot és igazából a főiskolát egyfajta időtolásként használják. Úgy vannak vele, hogy padban ülnek addig nincs sok felelősségük, részben ezért az oktatás felelős.

2013. márc. 3. 14:39
 9/14 anonim ***** válasza:
0 gyakorlattal sehová nem fogsz kelleni, 17 évesen viszont suli mellett lehet dolgozni és gyakorlatot szerezni...nem mellesleg szakmát nem csak főiskolán lehet szerezni
2013. márc. 3. 15:30
 10/14 anonim ***** válasza:

Esetleg házasodj be egy gazdagabb családba...

Iskola nélkül ma már nagyon nehéz. Igazából, ha valakinek sok iskolája van, akkor sem könnyű, de te tudod...

2013. márc. 3. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!