Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alkoholizmus és droghaszánálat...

Alkoholizmus és droghaszánálat kizáró ok minden állásnál?

Figyelt kérdés

Csak mert vagy egy távoli ismim, aki magyar viszonylatban alkalmazottként NAGYON jól keres fiatal kora ellenére is.

Irodai munka.

6 számjegyű összeg megy el neki állitolag havonta italra és drogra. Simán bemegy részegen dolgozni.

Ja és kirugták felsőiskolából is!

Szóval még diplomája sincs.

Engem meg nem BME Gépész BSc diplomával nem vesznek fel sehova, pusztán mert nem vagyok OLYAN, aki jófej meg tetszetős meg kellemes, megnyerő társaság...

Meg elzavarnak interjúról azért, mert meglátják, hogy pl rágom a körmöm?

A jófejség persze mindent felülir, mi?

Még az alkoholizmust is?

2013. aug. 7. 16:51
 1/10 A kérdező kommentje:
2 felső iskolából rugták ki amugy..
2013. aug. 7. 17:00
 2/10 anonim ***** válasza:

A jófejség mindent felülír?

Igen. Sosem hallottál még arról, hogy az emberek 80%-ban nem a szaktudásukért vannak megfizetve, hanem az emberekkel való bánásmódjuk képességéért. Ez igaz mindenkire, aki nem munkatársaktól, vagyis más emberektől teljesen elzárva dolgozik állandóan.

Az emberek szeretik azokat, akikkel jól érzik magukat. De most ne azt képzeld el (mert tudom hogy azt teszed), hogy a full hülyét felveszik, aki semmit nem ért a dologhoz, mert jófej, de a 10 diplomás, 10 nyelvet beszélőt nem. Nem, nem erre gondolok.

Még egyszer mondom, a legtöbb embert nagyobb részt nem a szaktudásáért fizetik meg, hanem az emberekkel való bánásmódjának képességéért.

2013. aug. 7. 17:16
 3/10 A kérdező kommentje:

ki bánik jól és könnyen az emberekkel?

Aki szép és jó külemmű. Alapból mindenki a jót feltételezi róla, stbstb. Ne magyarázzam a nyilvánvalót

2013. aug. 7. 17:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem a szépségen múlik.

Mosolygósság, kedvesség, érdeklődő, vidám természet. Nálunk talán az emberek 5%-a kellemes külsejű, a többieket inkább csúnyácskának mondanám. De mind kedvesek, jó személyiségűek.

Akit idekerülésem első napjaiban azonnal megkedveltem, egy 160 centis, kb 150 kg-os lány. Odajött hozzám, mosolyogva bemutatkozott és beszélgetett velem, kedvesen, érdeklődve. Ezzel szerzett egy akkora pirospontot nálam, hogy a mai napig nem tud olyat kérni, amit ne tennék meg örömmel.

2013. aug. 7. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem alkoholista, csak túl sokat bulizik. Az bizony idővel majd el fog múlni. Tapasztalat...

Te pedig már sok kérdést kiírták ezzel a BME Gépész BSC diplomával aztán a legtöbb embert elküldted a búsba. Akkor is mondták szerintem, hogy ez lehet az oka, hogy elküldenek egy interjúról.

A körömrágásról meg szokj le, undorító.

Én is leszoktam, figyelj magadra, amikor rágni kezdenéd hagyd abba vagy rágózz. Ennyi.

A jó küllem meg előny, ez van.

2013. aug. 7. 22:37
 6/10 A kérdező kommentje:

és? Az én bajaim is elmulnának, ha adnának lehetöséget arra, hogy dolgozzak és legyen valamiért élnem egyáltalán. Mert most csak felkelek és semmi célja az életemnek szinte!

De még ilyet, hogy a körömrágás jobban leirja az embert, minthogy kiprobált szinte minden drogot már és elver 100.000ezret italra havonta?

2013. aug. 7. 22:54
 7/10 A kérdező kommentje:
-ezret
2013. aug. 7. 22:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Hol dolgozik? -mi a feladata?
2013. aug. 7. 23:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha igaz is az alkoholizálás és a droghasználat, kétlem, hogy ezzel nyitja bárki az állásinterjút. Ezek inkább munkaviszony alatt szoktak kiderülni - már ha kiderülnek.

Ellenben a fellengzős, "nekem jár", "ki vagy te, én vagyok a Jani" típusú személyiség már a beszélgetés első perceiben kiugrik és automatikusan elutasítják a jelentkezőt.

2013. aug. 8. 06:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Pont az a baj, hogy magadtól nem találsz semmi életcélt. A "jófejek" (bár már túlléptünk ezen a határon és a meghatározás sokkal bonyolultabbá válik) nem valami külső segítség által lesznek olyanok, amilyenek, hanem magukból építkeznek. Nem kell nekik lehetőséget adni, meg életcélt adni, mert ők találnak maguknak.

Ha valaki 400-500-at keres, akkor abból 100-at simán elverhet.

2013. aug. 8. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!