Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » MIért nem derül ki egy álláshi...

MIért nem derül ki egy álláshirdetésből hogy mely cég hirdet? Annyira gáz. Miért kell titkolni? Ha az ember tudná ki hirdet, akkor feleslegesen meglehetne spórolni mindent, mert lehet nem is jelentkeznék oda

Figyelt kérdés

küldenék önéletrajzot. Mi ebbe a jó nekik.

SOk úgy van meghirdetve, adott vég, vállalat keres............

több 1000 álláshirdetésnél vagy így

feleslegesen küldi az ember az önéletrajzot, mert lehet ahova elküldöm, ahhoz a céghez nem is mennék dolgozni, de nem tudom ki az, mert nem írják ki

2013. aug. 4. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A miértre nem tudok értelmes választ. Sorry. :)

A név nélküli hirdetések nagy része közvetítőtől kerül ki. Amikor küldöd az életrajzot, a kísérőlevélben (magyarul az e-mail törzsszövegében) lehet kérni, hogy külön egyeztetés nélkül ne továbbítsák az életrajodat a számodra ismeretlen cégnek. A legtöbben amúgy sem teszik, de jobb biztosra menni.

Ha maga a cég hirdet és név nélkül, az bennem is visszatetszést kelt.

Amit még megtehetsz, hogy a hirdetés szövegéből egy jókora mondatrésznyit kimásolsz, és idézőjelbe téve rákeresel google-ban. Sokszor van fent máshol is a hirdetés szó szerint ugyanúgy máshol is, ahol esetleg kiderül a hirdető is.

2013. aug. 4. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
75%

Mert a legtöbb hirdetés közvetítő cégen keresztül megy, ők pedig nem akarják, hogy megkerülve őket direktbe jelentkezz a céghez.

A cégeknek ez ált. azért jó, mert a közvetítő cég megszűri a jelentkezőket (ált. a jelentkezők 70-80%-a nem is felel meg a kritériumoknak, csak itthon nagy divat minden jöttmentnek úton útfélen szórni mindenhova a jelentkezését), így nem megy el két hetük kiszűrni az alkalmatlan jelentkezőket, csak az eleve alkalmasokat kell tovább szűrniük.

2013. aug. 4. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
A mi cégünknél én teszek fel hirdetést. Én pl amiatt nem teszek ki cég nevet, mert akkor megkeresik neten vagy tudakozóból a telefonszámot és egész nap csörög a telefon értelmetlen kérdésekkel, amik le vannak írva a hirdetésben is. Egyéb jelentős oka nincs. Aki elküldi az önéletrajzát annak már cég nevében válaszolok cég névvel.
2013. aug. 4. 21:51
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm

utolsó hozzászóló, annyi kérdésem lenne még

nekem nincsen angol nyelvtudásom még sajnos.

viszont nagyon sok embert ismerek, akiknek szintén nincsen, mégis elküldik olyan helyre is az önéletrajzot ahol irva van kell pl. alapfokú nyelvtudás és sokukat fel is veszik.

ők azt mondják sokan csak a szűrés miatt teszik bele. valóban így van? bár gondolom sokan igen, hisz egyébként őket sem vették volna fel

2013. aug. 4. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Erre nem tudok válaszolni. Nálunk nem követelmény a nyelvtudás, de egyébként próba szerencse szerintem. Csak akkor elég ciki lesz, ha tényleg kell nyelvtudás. Viszont valahol lehet csak azért kérnek nyelvet, mert szerintük intelligenciára vall.
2013. aug. 5. 11:18
 6/6 anonim válasza:
Nálunk kérnek nyelvtudast, jött olyan jelentkezo, aki beirta az angolt, de nem beszélte - nagyon kínos volt, hogy 2 interjú volt egymás után, a második egy külföldivel és kb meg sem tudott az illető szólalni. Szóval érdemes figyelembe venni az elvárásokat, nem mindig ok nélkül kérnek.
2013. aug. 6. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!