3,5% a banki kamatom. Hová tegyem, mibe fektessem a pénzem? Több millióról lenne szó.
Alacsony kockázatú bankbetéteknél ennyi most a kamat, és kész.
Lehet ajánlani ilyen-olyan opciókat, de leírtad számodra ez a 3-5% körüli kamat kevés.
Ha a bankok ajánlatával nem vagy megelégedve, kezeld a saját pénzügyeid magas kockázat mellett, magasabb elérhető hozammal.
Vagy fogadd el a tényt,hogy alacsony kockázat mellett jelenleg 3-5% az annyi.
Én nem hülyéztelek le ;)
A jelenlegi kormánynál nem beszélhetünk alacsony kockázatnál mert gondolnak egyet és máris változik minden és nem lehet tudni meddig lesz enyém ez a pénz.... persze az összes elvakult FIDESZes lepontozhat nem érdekl4!!!
Latom csak FIDESZESEK vannak itt :)))) Semmi gond hajra!
De azert valaki aljon mar ki es magyarazza el hogy mitol kiszamithato a mai elet ma Magyarorszagon!!!
Azért szeretem a gazdaságot és a pénzügyeket, mert a politika nem tudja elferdíteni a valóságot. A gazdasági, a pénzügyi adatok mindig sokkal jobban mutatják a valóságot, mint bármilyen politikai vélemény. Pár éve én is politizáltam még kamasz koromban, de miután arra jutottam, hogy alapvetően minden párt és maga a pártoskodás is szörnyű a mostani formájában, úgy döntöttem inkább gazdasági szakember leszek.
A kérdező esetében alapvetően fontos lenne a diverzifikáció (ahogy a válaszaidból kitűnik, hogy nem szívesen raknád egy bizonytalan helyre és a biztonságra is törekszel), vagyis a pénzed több felé osztása. Ez már néhány százezer forinttal megvalósítható, de ha most neked milliód, tízmilliód vannak, akkor bizonyos értelemben még könnyebb dolgod van.
Valahogy így képzeld el:
-van egy lakásod, amit kiadsz Budapesten (évi 6-8% hozam)
-van valamennyid készpénzben (pár százezer, egy-két millió, akár banki, otthoni széfben), ez a pénz lehet valuta is (euró, dollár, norvég korona, svájci frank) (erre értelemszerűen nem kapsz kamatot)
-van pénzed a bankban is (3,5%)
-van pénzed egy külföldi (mondjuk szlovák) bankban is (3,5%)
-van pénzed részvényekben (a hozama lehet -20, de +50% is)
-van pénzed állampapírban (4-5%)
Így tehát ahhoz hogy minden pénzed elvesszen, le kellene égnie a lakásodnak, be kellene csődölnie a bankodnak és a magyar államnak, be kellene csődölnie a külföldi cégeknek, amiknek a részvényeit birtoklod, ezen kívül hiperinflációnak kellene elinflálnia valamennyi valutádat és még a széfednek is meg kellene semmisülnie. Ezekre egyenként is kicsi az esély.
Ha kisebb pénzed van, mondjuk 5 milliód, akkor is lehet 1 millió állampapírban, 1 millió bankban, 1 millió készpénzben, 1 millió részvényben, 1 millió satöbbiben (plusz még azt is variálhatod, hogy egy banknál, több banknál, külföldi (magyar államcsőd elleni védelem érdekében) banknál, különböző devizákban, stb.)
Engem ez nem érdekel én PMÁK-ot vettem 2 éve, 9,5 %..... Szerintem ennél nincs jobb a piacon.
Ne azt nézd, hogy a kormányt támogatod, hanem az országot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!