Hová fektessem vagy kössem le a pénzem azután, hogy ilyen nevetséges a banki kamat?
Mivel az augusztus 1-én érvényes kamatokat nem ismerjük, illetve, hogy a kamatadó 6%-os emelése mely megtakarítási formákat fogja érinteni, ezt ma nehéz megmondani.
Ha kockázatmentes befeketésben gondolkodsz, a hírek szerint az állampapírokat nem fogja érinteni a kamatadóemelés, így célszerű lehet akár hosszabb, akár rövidebb lejáratú államkötvénybe fektetni. Az államkincstárnál nyitott számla vezetése díjmentes, költsége a tőke és a hozamok átvezetésének van a bankszámlára, mely előreláthatólag 0,3% lesz a tranzakciós adó emelésével. Állampapírt internetes bankkártyás vásárlással tudsz vásárolni, amire nagy valószínűség szerint nem kell tranzakciós adót fizetned, így a pénz átvitele ingyenes lehet.
#1 vagyok.
Kisvárosban élek, és csak olyan bankban szeretem tartani a pénzem, aminek van itt is fiókja.
Ja igen, a kamatadó emelést nem is említettem. Szóval meg lehet azt oldani, hogy a banknál vezetett megtakarításomat neten átvezessem a Kincstárhoz?
Melyik állampapírt érdemes választani?
# 5:
Ez az, amit még én sem tudok. A hétfői bejelentés és a keddi kiegészítés után kezdtem nézegetni az állampapírban történő megtakarításokat, mivel a lekötött betétem csak október végén jár le, különösebben még nem jártam utána.
A Kincstár honlapján szereplő leírás szerint, a náluk nyitott számla kezelhető webkincstáron keresztül, melynek leírása megtalálható itt => [link]
Az értékpapír számla kondíció itt a 2. sz. Függelékben => [link]
A vásárolható államkötvények és leírása pedig, amit korábban belinkeltem.
# 6:
A hírek szerint az állampapírokra, a TBSZ-re és a nyugdíjelőtakarékossági számlákra nem fog vonatkozni a 6%-os EHO.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!