Ha van megtakarításom, hova fektessem be?
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy mit csináljak a havi megtakarításommal?
Félre tudok tenni havi 70 ezer Ft-ot.
Mibe éri befektetni?
Fundamenta? Lakásmegtakarítás? Nem tudom, van ötlet?
Köszi
Lakáskasszába csak akkor, ha tudod, hogy pontosan 4 év múlva lakást akarsz venni/sajátodat felújítani. Megszűnt ugyanis a szabad felhasználás, mindenféleképpen lakáscélra kell költeni a pénzt.
Azért mondom a 4 évet, mert így tudod a legjobb EBKM-et kivenni a rendszerből. Ha tovább tart a megtakarítási periódus, csökken az EBKM. Szóval a lakáskassza szerintem nagyon beszűkíti a lehetőségeidet, cserébe csak néhány százalékkal ad jobb kamatot, mint egy egyszerű lekötés.
A banki lekötésekkel nem tudom mi a gondja az előzőnek. Főleg most - a végtörlesztés miatt - várhatóan emelkedni fognak a kamatok. Most is kaphatsz 1-2 helyen 7,5, illetve 8%-os kamatot, azért az nem olyan rossz ám egy lakáskassza nevetséges 4,98%-ához képest (hosszú távú, 10 éves konstrukció)!!!
Köszönöm.....
Jaja valami olyasmi kéne, hogy pakolom havonta a pénzt és nem nyúlok hozzá, utána majd kivehetem, ha szeretném, persze legalább egy évig fizetném.
Amúgy ezt befektetési tanácsadótól tudnám megkérdezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!