Van egy kisebb összegem ami kevés ahhoz, hogy valami értelmesbe belefogjak, ahhoz viszont sok, hogy csak úgy eltapsoljam. Hova fektessem be?
most gyakorlatilag bármibe.
minden lent van a béka segge alatt. Abba fektetsz, amibe akarsz, hosszútávon mindennel jól fogsz járni. (rövidebb távon persze lehet még zuhanás)
Nos... attól függ, mennyid van. A szavaidból ítélve szerintem 200-300 ezer Ft.
Akkor választhatod az Otp, Takarékszövetkezet, K and H bank fiókot.
Az Otp alacsony kamatot hozz, de gyakran vannak akciók. A standard kamata vagy 4 százalék 3 havonta, de az akcióval egy hónapra akár 7% is lehet. Sok hülyeségért lehúzzák az embert. Nekem nem tetszik.
A Tak.szöv. tiszta haszont hozz. Megkérdeztem mi a különbség 1 éves és folyamatos 3 havi lekötés között, és összesen 0,2%. Lekötöd 3 hónapra, keresel kamatadóval együtt is 3000 Ft-ot, tudom hogy nem sok pénz, de mit vártál? 10 ezret havonta? :)
Az értékpapírok is divat tárgyává váltak, van egy fix összeged, pl. 200 ezer, és évente FIX kamatot adnak, mondjuk 14 ezret. ( 3 havis példámmal csak 3000 Ft X 4 = 12 ezer. )
De én támogatom az ötleted, tesóm a ballagási pénzéből mountain bike-t, Basix dobot, mp3-at vett, és ma meg már sehol sincs. Elfogadna még 100 ezret...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!