Melyik országba érdemes kimenni dolgozni? Ti mit tennétek a helyemben?
Szerintetek mennyit számít, hogy az embernek milyen végzettsége van?
Saját példám:közgazdász fősulit végeztem, de a szakmai középfokú nyelvvizsgám hiányzik még.Más területen dolgozom muszájból, amihez nem kell ez a végzettség.Viszont így nincs semmilyen tapasztalatom. S evégett nem túl nagy jövőt látok se ezzel a végzettséggel, se mással. Sokszor olyan elkeseredett vagyok, hogy tanultam évekig, amihez felvettem a diákhitelt is (sajnos nem volt semmilyen szülői támogatás), s most pedig egy gyárban műszakolok.
Nekem nem a nyelvvizsga miatt nincs meg még a diploma, de már nekem is csak az hiányzik, hogy kézbe kapjam. Addig én sem tudtam találni olyan melót, amihez kell a papír (szintén gazdász), de addig is dolgozok, h legyen tapasztalatom (akármiben is...) és pénzem, hogy legalább élni tudjak, meg eltudjam kezdeni a diákhitel törlesztést. Én is szeretnék menni külföldre, de megvárom már ezt a fél évet, h meglegyen a diploma, aztán addigra tapasztalatom is meglesz 1 év (mert ugyanitt voltam szakmai gyakorlaton, és most fél évre visszamentem), aztán a diplomával már kimegyek külföldre is.
Ha már ennyit végigtanultál, végigcsináltál, akkor csináld meg a nyelvvizsgát is, ne a finishben add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!