Szerintetek melyik angol nyelvterületű országba érdemes kimenni dolgozni, letelepedni?
Ugye első blikkre mindenkinek London ugrik be. Csak egy apró gond van vele: nyáron Olimpia lesz, ami alatt a szállások árai a húszszorosára fognak nőni, így ki fogják paterolni az albérlőket arra az időre, és beköltöztetik a turistákkal.
A másik, ami London ellen szól, az az, hogy nagyon drága hely.
Szerintetek a mai állapotok esetén melyik angol nyelvterületű országba lenne érdemes kivándorolni és letelepedni? Én Magyarországról végleg el akarok menni, és nem is akarok visszajönni.
Dublinra gondoltam még, de az a város sem olcsó, és ott meg elég sok a szélsőséges (IRA, stb) szervezet. Meg talán az időjárás is rosszabb, mint Londonban.
Hát esetleg Svájc, vagy Svédország. De Írország se rossz ötlet. És hidd el ha kint van melód és tudod a nyelvet akkor sokkal jobban fogsz élni mint itt. És lehet hogy drága helyek, de a fizetés is magasabb (jóval...).
Ahol melót találsz oda menny. ;)
Anglia nemcsak Londonból áll.Én is Angliában élek egy vidéki városban.Igaz nemsokára olimpia,de a régi lakókat nem fogják azért kidobni a turisták miatt.Az olimpia ideje alatt a szállodák,hostelek,és egyéb helyek árai fognak megugrani.Aki szobát vagy lakást akar bérelni hosszabb távra az nem fog többet fizetni mert éppen olimpia van.Nem is érné meg a turistáknak ilyet bérelni,mert eleve 2 hét depositot kérnek.Szóval hacsak a szoba árak miatt aggódsz az nem ugrik meg duplájára.(bár nem olcsó London ez igaz)
De ha Angliában csak London érdekel,akkor mehetsz Hollandiába vagy Skóciába,Írországba,Wales-be.
Szia!
Nekem is az a tervem, mint neked: Elmenni innen végleg. :) Igaz, nekem még odébb van ez, de azért nem árt előre gondolkodni. Én is gondolkozom Írországon. Az időjárás szeszélyes, de a főváros, Dublin egyszerűen gyönyörű. Szerintem élhető ország. A második esélyes nálam Skócia. Nyugis, és az életszínvonal is teljesen oké. Nekem a harmadik helyen van Anglia. Bár minden nap számos ember költözik oda a világ minden tájáról, nem tudom, miért, de engem nem vonz annyira. Persze, ha csak az életszínvonal a kérdés, akkor gondolkodás nélkül mennék oda is, de nekem jobban tetszenek az előbb említett országok (Írország, Skócia). Valahogy a hangulatuk más. :)
Ezeken kívül, úgy gondolom, szinte az összes észak-európai országban érdemes letelepedni, ha -ismétlem- csak az életszínvonalat és a lehetőségeket nézzük. Ilyen országok pl. Svédország, Norvégia, Dánia, Hollandia, Németország, Luxemburg, Belgium, vagy a tőlünk nyugatra fekvő Franciaország. Nyelvtudás nélkül persze nincs esélyünk, de ezt bizonyára tudod te is. :)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!