Akinek nincs semmi kapcsolata, az hogy megy ki külföldre dolgozni?
Az első tényleg hülyeséget írt, ugyanis lakást hamarabb kapsz mint melót...nameg nem is annyira egyszerű, még kapcsolatokkal sem.
Én az AIESEC keretein belül próbálkozok. Keresek egy szakmámmal kapcsolatos melót, a szállást majd az ottaniak biztosítják (persze nekem kell fizetni). Olyan munkahelyeket keresek amely az AISEC-es szerződés után is alkalmaz. Természetesen az első évben visszafogottan élek majd, mivel a fizetés nem lesz hatalmas, viszont szerzek tapasztalatot (amim jelenleg nincs) és munkahelyet. Amúgy az AIESEC viszonylag költséges, de más utat ismeretség nélkül nem látok. Ha kimegyek a látatlanba lehet, hogy járkálok egy hónapot és a pénzem is odamegy.
Soha, sehol, senki nem fog veled szóba sem állni úgy, hogy nincs egy külföldi lakcímed.
MO-ról melót találni külföldön csak akkor van esélyed, ha egy jól képzett szakember vagy. Nekik viszont ált. van annyi sütnivalójuk, hogy ezt a problémát áthidalják egyedül és nem a GYIK-on érdeklődnek, hogy jusson ki külföldre.
Aki meg utcát seperni, szállodában takarítani és krumplit pucolni szeretne azt kiröhögik, hogyha MO-ról érdeklődik.
Akinek meg nincs annyi pénze, hogy 3-4 hónapot kihúzzon munka nélkül a kiszemelt országban ill. városban az jobb, ha el sem indul, mert csúnya sírás lesz a vége.
Sőt olyan is volt, hogy még érettségi bizonyítványt sem kértek. Fiatalok kellettek, hogy CNC marók kezelésére (nem program írására) tanítsák be őket.
Ha van tapasztalat van esély is...előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!