Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » "6 hónap luxus börtön" 1200...

"6 hónap luxus börtön" 1200 euroért? Vállalnád? Hogy viselnéd? Többi lent.

Figyelt kérdés
Kaptam egy munkalehetőséget egy szállodában külföldön,kaját szállást állják.Kb luxus börtön körülmény lenne,ugyan is a szállás ott lenne a hotelban.Ott jóformán semmit nem lehetne csinálni mivel egy kis falu fent a hegy tetején.Heti 6 nap a munka terültem között ingáznék és a szobám között.A páromat is itthon kellene hagynom.Nem tudom mi lenne a helyes döntés és hogyan viselném a magány és a korlátozást,persze a szállodából kilehet menni,na de naponta a szoba és a munkaterület között "ingázni" nulla szabadság érzettel,nem tudom hogyan és mennyire viselne meg,úgy ráadásul hogy akit szeretek az itthon van.Hogy döntenél?
2013. júl. 19. 10:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor börtön, ha azzá teszed. Német nyelvterületeken pl. a 9 óra munka a standard (mivel a reggeli/ebéd szüneteket is ledolgozzák), szóval a 10 óra nekem nem olyan meglepő. Ezenkívül senki nem korlátoz téged abban, hogy kimozdulj. Ha a faluban nincsenek is lehetőségek, gondolom van város ahova bebeuszozhatsz/vonatkozhatsz és szórakozhatsz/vásárolgathatsz, de akár biciklizhetsz is a faluban (mi kb. 30 euróért vettünk egy használt bringát...), sétálhatsz, kimehetsz egy közeli erdőbe, tóhoz, akármi.

Normál munkából is alapjáraton hazautózi/sétál/buszozik az ember, most akkor az miért nem börtön, ha utána otthon ül falun? Mi a különbség?

Én elvállalnám a munkát és igyekeznék minél többet félretenni. Teszem azt pl. 900-at havonta (nekünk kettőnkre 600 körül marad egy hónapban szórakozásra, szóval fejenként 300 elég, ha nem akarsz minden nap berúgni), az 270.000 ft... 6 hónap alatt 1.600.000.

A párod egész biztosan ki tudna hozzád utazni párszor.

Természetesen ha neked nem tetszik a lehetőség akkor ne vállald el, csak a saját meglátásaimat írtam le. Én elvállalnám valószínűleg.

2013. júl. 19. 10:41
 12/22 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy dolgozom, csak nem szállodában, hanem farmon. Nekem nagyon tetszik, néha ugyan hiányzik.az, hogy pl elmehessek bulizni meg hasonlók, de alapvetően nagyon élvezem. Szuper közösség van itt, nem nagyon lehet unatkozni. Semmiképpen nem börtön. Mondjuk nekem nincs párom, ill aki volt, ő szintén itt dolgozott.
 13/22 A kérdező kommentje:

ma 10:33

Hát igen elég kecsegtető,mert valójában nem 7200 lenne hanem 8200,mert arra még rájön a szabadságpénz,amit a végén elszámolnak,plusz a 13. havinak a felét kifízetik,szóvala végén kapnék még plusz 1000 eurot kb.Viszont nem tudom kibírja e a kapcsolat.

14/22 anonim ***** válasza:

Bocsi, a kérdés címét elfelejtettem mire végig olvastam amit írtál.

Szóval így talán elfogadnám. Nem tudom mennyi ideje vagytok együtt de ez jó próba a kapcsolatra. Ha igazán szeret, akkor a jövőtökre nézve ez a pénz jó alap lenne. Mások évekig dolgoznak külföldön úgy, hogy a családhoz csak 3 havonta vagy fél évente jár haza, csak azért hogy bebiztosíthassa a család körülményeit.

Én ezt a munkát nem tartom börtönnek, hiszen, oda mész munka után ahova akarsz, és mások is ledolgoznak magyarországon is napi 10 órát. Ismerkedhetsz, barátkozhatsz, nyelvet tanulhatsz, bővítheted az ismereteidet, és fél év elég rövid idő. Ha a párod szeret ennyit kibír nélküled. ha pedig nem szeret ennyire akkor azt jobb minél hamarabb megtudni. Én biztos, hogy kibírnám, ha azén páromról lenne szó... Főleg ha azért megy ki, hogy a mi jövőnket biztosítsa(lakásvásárlás, saját vállalkozás stb)

2013. júl. 19. 10:42
 15/22 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ.

Hogy álltok anyagilag?

Mennyire erős a kapcsolatotok?

Gondolod kibírná a párod fél évig nélküled?

És te?

(Ezt csak te tudhatod...)

Amúgy a börtön közepén szerintem meglátogathat egy hosszú hétvégére.

2013. júl. 19. 10:43
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha nem túlzás a párodnak, akkor pl. az éves szabadságát is leoszthatja 5 napokra és kivehet egy hetet minden hónapban (ha ezt a munkahelyén engedik, nekünk pl. igen), így elég szokszor meg tudna látogatni. De ha nem, akkor is pl. 2 hónap után 1 hetet és mondjuk 4 hónap után egy hetet biztosan engednének.
2013. júl. 19. 10:50
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kapcsolatotok ennyit nem él túl, akkor mást sem fog. Akkor nem ér annyit az egész, hogy egy ilyen lehetőséget kihagyj miatta.

Ez a pénz, amit megkeresnél, megalapozná a jövődet! Direkt írom egyes számban. Mert ki tudja, mit hoz a jövő, ez már a tiéd lenne. Lehet, hogy a kapcsolatotok így is tönkremenne, aztán magadat ostoroznád, hogy ezért nem mentél ki, hogy megkeress fél év alatt egy szép összeget.

A munka pedig, ahogy más is írta, akkor börtön, ha annak fogod fel. Máshol minimálbérért dolgoznak ennyit, sőt többet, de muszáj nekik, ha börtönnek érzik, ha nem.

Szerintem élj a lehetőséggel!

2013. júl. 19. 10:54
 18/22 anonim ***** válasza:

Nézd meg a ragyogást :3

Egyébként simán vállald el. Nőt találsz bármennyit, de ennyi pénzt itthon az életbe nem szednél össze.

Lehet, hogy hosszabb távra is vállalhatnád, 2-3 év. Utána semmi gondod nem lenne.

2013. júl. 19. 18:45
 19/22 A kérdező kommentje:
Huu ne is mond:D Láttam azt a filmet,nem hiszem hogy arra lenneszükségem elötte:DD
2013. júl. 19. 18:51
 20/22 anonim ***** válasza:
Bocs, de milyen munkáról van szó, mit kell csinálnod?
2013. júl. 19. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!