Állásinterjúra öltözni? (L)
Ha egy tetováló szalonba mész, akkor nyilván nem, sőt, hülyén néznél ki.
Úgy öltözz, ahogy az adott helyhez illik.
Szerintem elég egy fokkal alkalmibb ruhát felvenni, mint az adott munkakörnél elvárt hétköznapi öltözet.
Voltam már olyan helyzetben, amikor túlöltöztem és láttam már olyan figurát is aki csoportos, call center interjúra öltöny, mellény bőrcipő kombóban jött. Úgy festett, mint aki locsolkodni akar :D A legbiztosabb választás szerintem a szövetnadrág, hozzá illő cipővel és ing, vagy blúz. A kosztüm és hasonlók már túlzóak lehetnek.
Attól függ milyen munkahelyre mész, és mi a megpályázott munka kör.
Ha olyan állásinterjúra mész ami irodai munkáról szól és nem árt ott jól kinézni akkor kell az ing, vagy blúz, szoknya vagy elegánsabb nadrág és a hozzá illő cipő. Ha gyára mész operátori vagy raktári munkakörbe akkor egy igényesebb ruhát elég felvenned egy normális felső, normális egyszínű farmernadrággal normális cipővel.
Tehát attól függ milyen a munkakör és mik az elvárt munkaruhák arra, tehát gyárba, raktárba eladói állásinterjúra bőven elég egy igényesebb utcai ruha. De ha irodai munka vagy ahhoz hasonló akkor nem árt egy elegánsabb gönc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!