Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha állásinterjúra megyek, de...

Ha állásinterjúra megyek, de egy kávézóba van megbeszélve beszélgetés, akkor is öltönybe menjek, vagy elég elegánsan öltözni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 01:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Milyen állásinterjút szerveznek kávézóba? Én ilyenre el se mennék.

öltözz,ahogy munkába öltöznél

2012. jan. 14. 01:30
 2/25 anonim ***** válasza:

Jól mondja az előző!

Nem átverés??

2012. jan. 14. 01:40
 3/25 A kérdező kommentje:
Nem, az egyik ismerősöm ajánlott be, ő is ott lesz. Véleményem szerint ez inkább ilyen átfogóbb beszélgetés. Egy próbát megér..
2012. jan. 14. 01:47
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég lesz az elegánsabb ruha. Ha az ismerősöd úgy szervezett be, hogy nem mondott semmi konkrétabbat, akkor szinte tuti, hogy valami ügynökös vagy mlm munkáról van szó.
2012. jan. 14. 02:30
 5/25 anonim ***** válasza:

Normális, komoly cég nem tart állásinterjút KÁVÉZÓBAN!...

Lehet, hogy nem is bejegyzett cég/vállalkozás, légy óvatos, mert szerintem valami kamuba akarnak belerángatni!!!...

2012. jan. 14. 02:45
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Kávézó?!Fantasztikusak ezek a munkáltatók, komolyan!Engem volt, amelyik pláza parkolójában akart interjúztatni, természetesen nem mentem el!

Ha a munkáltató nem a cégénél, az irodájában fogad, az egyrészt nagyon gyanús, másrészt baromi illetlenség!Ez maximum akkor elfogadható, ha korrekt és hihető indoka van rá, például:üzletvezető, de csak vasárnap délután tud interjúra hívni és ezért inkább nem a boltjában fogad, hanem egy elegáns kávézóban, vagy egyéb KULTURÁLT helyen.

Nos, ha elmész a kávézóba, akkor is legyél elegáns, mehetsz nyugodtan öltönybe.A kávézóban való interjúnak egyetlen előnye, hogy ott oldottabb lehet a hangulat, mint egy szigorúbb irodában, de azért légy résen nagyon.

2012. jan. 14. 07:07
 7/25 anonim ***** válasza:
41%
Nem értem ezt a bizalmatlanságot, 100+1 indokot tudok elképzelni, amiért egy kávézóban tartják azt az állásinterjút. Nincs ebben alapvetően semmi gyanús, ha amúgy a kérdező tudja, hogy milyen cég és milyen munkakör a cél.
2012. jan. 14. 09:07
 8/25 anonim ***** válasza:

A minap lófráltam egy plázában egy kávézó előtt (öltönyben), és odajött valaki, hogy én jöttem-e a bónuszbrigádos állásinterjúra. Nos, nem hiszem, hogy a bónuszbrigád kamu cég lenne, de még csak nem is MLM, meg nem is átverés. Szóval, nagyokosok, ha lenne egy bp-i székhelyű vállalkozásotok, és kerestek országosan több városban munkaerőt, akkor mindenkit felrángattok bp-re, vagy lementek, és a helyszínen megcsináljátok az interjúkat? Nyilván lementek. Statiszta-jelölteket az evitához sem hívtak ki interjúra Hollywoodba, ugye?

"VIGYÁZZ, ÁTVERÉS!" :D LOL! persze...

2012. jan. 14. 09:48
 9/25 anonim ***** válasza:

Szinte mindkét oldalnak igaza van, mert tényleg lehet átverés a mai világban, de különböző indokok is lehetnek.

Én pl azért tartottam állásinterjút egy kávézóban, mert az irodánk igen messze van tőlem, de a jelöltnek mégmesszebb, ezért egy egymás közti közös ponton találkoztunk. Minek menjek be külön az irodába, ha rugalmas munkaidőben vagyok, és nem járok arra aznap? Ha tudnám, hogy megfelel az illető, akkor persze, oda-vissza elmennék 3x, de így kényelmesebb volt.

A második interjú már a főnökömmel zajlik az irodában, mert az egy komolyabb szint.

2012. jan. 14. 10:41
 10/25 anonim ***** válasza:

Nem önmagában a kávézó az átverés. De olvassátok el ezt:

"az egyik ismerősöm ajánlott be, ő is ott lesz. Véleményem szerint ez inkább ilyen átfogóbb beszélgetés. Egy próbát megér.."

Tehát: elmegy a kávézóba, ott lesz a potenciális főnök és az ismerőse, de amúgy nem rendes állásinterjú lesz, hanem azt se tudja pontosan, mi.

Ugyanezt a sztorit két barátnőmtől is hallottam nemrég. Mindkét esetben mlm-es ügynökösdis baromságról volt szó. Ha nem az lenne, akkor a kérdező tudná, hogy az Asztaltornász Bt-hez pályázik éppen asztalszegélyhegesztőnek, és erre a pozícióra interjúztatják. Normális cégnél nincs olyan, hogy "átfogó beszélgetés", mert dolgoznak és nem fognak külön előadást tartani arról, milyen jó is az a munkahely. Normális céghez ugyanis százával jelentkeznek az emberek.

2012. jan. 14. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!