Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha állásinterjúra megyek, de...

Ha állásinterjúra megyek, de egy kávézóba van megbeszélve beszélgetés, akkor is öltönybe menjek, vagy elég elegánsan öltözni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 01:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Jól látod, nagy esély van rá, hogy mlm-es értékesítői munkáról van szó. Én is ebben dolgozm, és tudom jól, hogy egyes hasonló munkáknál sokszor még állásinterjú sincs, hanem csak behívják az embert, és elhúzzák szépen a mézesmadzagot.

Ha már külön állásinterjúról van szó, akkor a főnöke komolyan veszi a felvételt, tehát ehhez a munkához nem akármilyen embert vesznek fel.

A hozzám jelentkezőknek mind kétlépcsős állásinterjún kell átmenniük, ha egyáltalán az elsőn átmennek.

Átfogó beszélgetés alatt pedig én azt értem, hogy megismerik a jelentkező képességeit, emellett átfogóan elmondják, hogy mi lesz a feladata, mert ahol én is dolgozok, ott nem csak aktát tologatunk, az interjúalanynak minden részletet tudnia kell, hogy mibe vág bele.

Egy próbát tényleg mindenképp megér, mert az ismerőséről tudhatja, hogy nem veri át, és max fél órát veszíthet az életéből, de ha megtetszik neki, és belekezd, akkor lehet úgy jár, mint én, hogy úgy érzi, neki van a legjobb munkahelye a világon. :)

2012. jan. 14. 14:46
 12/25 anonim ***** válasza:

"Ha már külön állásinterjúról van szó, akkor a főnöke komolyan veszi a felvételt, tehát ehhez a munkához nem akármilyen embert vesznek fel. "

Vagy még inkább ez is a cumi része, hogy a felvételiző azt higgye, hogy bármiféle tétje is van a dolognak és rettentő boldog és hálás legyen ha "kiválasztják".

2012. jan. 14. 15:38
 13/25 anonim ***** válasza:

Természetesen bele lehet magyarázni, hogy ez csak álca arra, hogy ez egy komoly munkahely, de ez akkor is csak feltételezés marad.

Ha pl hozzám kerülne, akkor lenne tétje, mert közel sem veszek fel akárkit. Minimum azt várom el tőlük, amit magamtól, és hiába vennék föl bárkit, többségük pár hónap után lelépne, mert nem volt tisztában a képességeikkel, és csak az egymás idejét és energiáját raboltuk.

Egy újjal foglalkozni kell, a tapasztalatokat megosztani vele, és úgy tanítani, hogy minél több elégedett ügyfele legyen, akik nemcsak az eladáskor, hanem azután is elégedettek maradjanak.

Az ő sikere az én sikerem is, tudjátok jól, hogy miért.

Most foglalkozzak 10 alkalmatlannal és 2 jóval, vagy csak az utóbbiakkal? Több energiát tudok rájuk fordítani, így hamarabb érik el azt a szintet, hogy jól keressenek, és én is hamarabb részesülök a nyereségükből a tanításuk után.

Egyszerűen semmilyen szinten nem éri meg minden jöttmentet felvenni.

2012. jan. 14. 16:11
 14/25 anonim ***** válasza:
Ahogy a munkavállalónak sem éri meg akármilyen jöttment, haszonleső munkáltatónál állást vállalni.
2012. jan. 14. 17:22
 15/25 anonim ***** válasza:

# 13

Sok MLM-nél megéri, mert mondjuk 2. hónap végén van az első kifizetés és az új "kollégák" 70%-a meg sem éli a 2. hónap végét, előbb lelép. Ők hiába adtak el 1-1,5 hónap alatt bármit is, mivel kiléptek a jutalékuk a cégben marad.

És nem 1 ilyen MLM van ami gyk. erre épít.

2012. jan. 14. 17:42
 16/25 anonim ***** válasza:

Igazad van részben, hogy a fizetés később jön, de pl nálunk a harmadik oldal lassú ügyintézése miatt jön később, bár ennek is megvan az előnye.

Ha valaki lebetegszik, és egy hónapot nem bír dolgozni, akkor a következő hónapban is kap pénzt, és már előre tud tartalékolni, spórolni, nem éri annyira hirtelen, mint más egyéni vállalkozókat.

Abban pedig megint részben megint igazad van, hogy megéri, hiszen újabb eladás, és újabb ügyfelekkel bővült a cég, de ha a munkavállalónak ingyen tartják az oktatást, és minden a munkához kellő információt megkap elméleti és gyakorlati úton, akkor szerintem egy kicsi jár a cégnek (bár tudjuk, hogy a kicsinél többet kap).

De erre nem lehet építeni egy cégnek, a legnagyobb hasznot a jó képességű, kitartó munkatársak hozzák, és aki elkezd egy vállalkozást, és egy hónap után abbahagyja, azt vagy átverték, vagy nem jól mérte fel a képességeit, vagy nem tájékozódott eléggé, vagy nem volt eléggé kitartó. Előfordul sokszor az utóbbi 3 is, de persze ezt senki nem vallja be, mert ugye könnyebb mindig a másikat (céget) szidni. :)

2012. jan. 14. 18:25
 17/25 anonim ***** válasza:
Azt még hozzá kell tennem, hogy legelőször a saját szemszögömből néztem azt, hogy semmilyen szinten nem éri meg, a vezetőségre vonatkozóan én is belátom, hogy megéri, és ez a szomorú, pedig hosszútávon szerintem nekik se, hiszen a negatív vélemény úgy terjed, mint az erdőtűz, ellentétben a pozitívval, de ezt sajnos nem látják be.
2012. jan. 14. 18:28
 18/25 anonim ***** válasza:

"És nem 1 ilyen MLM van ami gyk. erre épít."

Na, te sem tudod megkülönböztetni a sikeres MLM céget a tiszavirág életű pilótajátékoktól...

2012. jan. 14. 20:52
 19/25 anonim ***** válasza:
A Zepter pl. pont ilyen. Se nem tiszavirág életű (sajnos), se nem sikertelen (mert igen jól megy nekik).
2012. jan. 15. 01:34
 20/25 anonim ***** válasza:
53%

Normális cég nem kocsmákban tart felvételt!!!!

Ha valakit mégis bármilyen ürüggyel egy vendéglátó egységbe csalnak, ott csak két lehetőség marad:

- átb@szni, vagy

- megb@szni akarják!!

(Vagy mindkettőt!!)

2012. jan. 15. 06:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!