Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha állásinterjúra megyek, de...

Ha állásinterjúra megyek, de egy kávézóba van megbeszélve beszélgetés, akkor is öltönybe menjek, vagy elég elegánsan öltözni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 01:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem bármilyen állásinterjúra elég elegánsan öltözni. Vagy ha öltöny, abból csakis a hétköznapibb... Kivéve esetleg bankok vagy olyan puccos helyek, ahova tényleg öltönyben járnak mindennap melózni...

(off:

-Ha az ismerősöd ajánlott be, akkor azért csak tudod, hogy milyen munkakörre keresnek embert...

-Ha nem tudod, lehet MLM, manapság a barátok is próbálják befűzni saját barátaikat, ez gáz. De egy próbát megér, nem biztos, hogy mlm...

-És komoly állásra is szoktak kávézóban interjúztatni! pl:

Mérnök ismerősömet egyszer a mekibe hívták beszélgetni. Az volt az oka, hogy oda, hogy külföldi cég volt, itt csak egy könyvelőjük volt, aki egy olyan kis lyukban dolgozott, hogy oda nem hívhatta állásinterjúra a tisztelt mérnök urat... A munkát megkapta, külföldön dolgozott, ahogy tervezte.

-Ugyanígy ha nem is külföldi, de egy vidéki cég is szervezhet pesti kávézóba interjút, ha az alany hajlandó lenne leköltözni dolgozni, de interjúra nem akarják utaztatni főleg, ha egy időben több embert is meghallgatnak...

-Továbbá pesti cég ügyvezetője is interjúztathat kávézóban titkárnőjelölteket, ha nem akarja, hogy a cég jelenlegi titkárnője megtudja idejekorán, hogy ki lesz rúgva...

STB.

Egy próbát megér, menj el akár elegánsan, akár öltönyben, amiben jól érzed magad!

2012. jan. 15. 08:53
 22/25 anonim ***** válasza:
Én biztos lemennék ,az időn kívül semmit sem veszthetsz vele. Ha ügynökös vagy MLM meló akkor meg szépen elfogadod a a felajánlott meghívást egy kávéra vagy bármi másra, végighallgatod őket, majd pedig elmondod, hogy ez nem érdekel. Amway-es melóra próbáltak már engem is behúzni, meg hasonlókra, közöltem, hogy nem és kész.
2012. jan. 15. 10:55
 23/25 anonim ***** válasza:
Én lazán öltöztem. Akkor hívnak ilyen helyre, ha még saját irodájuk sincs-tehát ügynöki munka, MLM, stb. Azért csak menj el...Egy barátoddal. Deni-papi
2012. jan. 19. 10:36
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem minden iroda alkalmas interjúztatásra - mert pl. 6-an vannak egy közös irodában, a főnöknek max. külön asztala van.

Az interjút meg azért illik négy szem közt lefolytatni.

Illetve ha a vezetőség nem akarja, hogy az alkalmazottak tudjanak egyáltalán arról, hogy új kollega érkezik (esetleg valaki helyett...) akkor is érthető a dolog.

2012. jan. 19. 11:04
 25/25 anonim ***** válasza:

"Gyanús jelek állásinterjún

Állásinterjú a kávézóban?

Az első intő jel az állásinterjú helyszíne lehet. Ha a szóbeli megmérettetésre nem a cég épületében és nem is egy személyzeti tanácsadó irodában tartják meg, hanem egy étteremben vagy kávézóban, az már gyanús. A komoly vállalatok abban az esetben is irodát bérelnek, ha épp átalakulóban vannak, vagy ha költözés miatt nem tudják használni eredeti irodájukat. Növelheti a kételyt, ha csak minimális információkat osztanak meg a vállalatról. A korrekt munkáltatók már az első interjún bemutatják a céget, a tevékenységi kört, és szólnak nagyvonalakban az ügyfélkörről is. Különösen az ügynöki állások esetén fordulhat elő a titkolózás. A pályázót kávézóba invitálják, magas fizetést ajánlanak, gyorsan felívelő karrierúttal, és csak többszöri találkozás után derül ki: konyhai eszközök értékesítéséről lenne szó, egyéni vállalkozói státuszban, teljesítménybérért." - Oroszi Babett

forrás: [link]

2017. júl. 14. 03:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!