Ti mit tennétek a helyemben, lassan 25 évesen?
1. Fél éves recepciós gyakorlatom már van. Megcsinálnál még fél évet (ugyanott recepciósként), hogy a végén rendelkezz egy 1 éves tapasztalattal és ez idő alatt még letudnál egy-két fontos dolgot is (amit mindenképp Magyarországon végeznél el), de KEVÉS fizuért... + diákhitelt törlesztve. Ha megvan az 1 éves tapasztalat (+ egyéb elvégzendő dolgaid) azután indulnál el külföldre.
2. Vagy elég lenne ez a fél év recepciós gyakorlat és diákhitel miatt fognád magad, elmennél külföldre dolgozni most azonnal jobb fizetésért. Viszont akkor kétséges, hogy mikor fejezed be azt a 2 dolgot, amit még itthon elkezdtél és egyszer mindenképp szeretnéd befejezni.
(Mivel sokat tanultam, ennyi idősen mindenképp az egzisztencia felépítése lenne nekem most az elsődleges és évek óta vágyok külföldre. Viszont ha még itthon várok fél évet, h elvégezzem a dolgaimat, addig itthon nem tudok annyi pénzt keresni, hogy gyűjtögessek belőle. Ha meg külföldre már most elmennék, akkor annál előbb eltudnám kezdeni a diákhitel törlesztést nagyobb összeggel, aztán gyűjtögetni is tudnék.)
Szerintem célszerű befejezned amit elkezdtél, az a biztosabb mert lehet hogy azzal külföldön még jobb munkát találnál. Ha még egy fél év van hátra azt már szerintem ki lehet bírni. Plusz célszerű a nyelvet legalább 3 hónapig jobban begyakorolni. Mert külföldön például Németországba is, hiába tudsz németül ott is vannak nyelvjárások területenként és előfordulhat hogy nem fogsz tudni egy rohadt mondatot sem hogy meg is értsenek.
Én dolgoztam már kint egyszer egy irodai munkahelyen ahol pokol volt mert 2 rohadt mondatot nem tudtam normálisan elmondani hogy megértsenek egyből. Igaz ott többnyire magyarokkal dolgoztam de a főnökömnek németül kellett beszámolnom dolgokról. A másik munkahelyem az egy adminisztrátori munka volt. Ott annyiból volt könnyebb a dolgom hogy adatokat kellett rögzítenem ami nagyon jól ment és ott amikor emberekkel kellett beszélnem őket legalább meglehetett érteni, meg ott a kollégák nagyon sokat segítettek hogy megtanuljam rendesen a nyelvüket, de még így is kínlódtam az egésszel, mert én angolt tanultam alapból évekig. Németet meg csak 3 éve tanultam tavaly voltam kint 7 hónapot majd amikor hazajöttem a jelenlegi munkahelyemen szintén kell használni a németet ami jól megy mert itt nem a nyelvjárás szerint kell használni a nyelvet szerencsére, de még így is elég necces a dolog.
Tehát én aztmondom a nyelvre nagyon állj rá, mert bármennyire is tudod itthon ott nehezebb lesz hidd el. De könnyebben is fogod megtanulni ha rávagy kényszerűlve de erre azért figyelj oda.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Valószínű megvárom ezt a fél évet még, de megnyugtató, hogy ti is ezt tennétek. :)
Franky30, azért gondolom az a minimum 2 év sokmindentől függ (melyik ország, milyen a nyelvtudásod, milyen a képzettség, milyen a fellépésed, stb.). Az 1 évvel már szerintem is lehet valamit kezdeni, ahogy a másik válaszoló is írja.
12# Igen már el is kezdtem aktívkodni a nyelvvel, bár elvileg nem sok problémám van vele, de én is úgy képzelem, hogy odakint még annak is nehéz eleinte, akinek itthon jól megy. Úgyhogy tanulom, készülgetek. :)
Áh, nekem család az még nincs, komoly kapcsolat sincs.. Ahogy magamat ismerem, valószínű nem is lesz. :D
Az előkészületek is sokmindentől függnek, pl. én most is folyamatosan nézem a lehetőségeket és keresem az információkat. A papírok nagyrészét meg gondolom inkább odakint intézi az ember.
Több ismerem kiment már (szerte mindenfelé) és túl hosszú, fél éves előkészületeik nem voltak. Szerintem neked a család miatt volt ennyi időben.
Az egy évet gyönyörűen lehet kozmetikázni.
Tegyük fel, hogy 2012 augusztusában kezdtél dolgozni és ott maradsz 2014 januárig.
Máris be lehet írni, hogy 2012-2014 a munkaviszony. Többnyire nem kérdeznek rá havi bontásban, de máris két évnek tűnik. Az interjún pedig a megszerzett kompetenciákra kell helyezni a hangsúlyt, máris túlléptetek a ledolgozott éveken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!