Pénzügyi karrierről lehet érdemben Informatikaira váltani?
Pénzügyesként kezdtem el dolgozni, mert erre volt lehetőségem, most már 5 éve, de időközben rájöttem, hogy közelebb áll hozzám az informatika, szeretnék áttérni.
Ezért úgy gondoltam, hogy beiratkozom informatikai BSC diplomát szerezni (munka mellett), és akkor 3-4 év múlva válthatnék. Legnagyobb kételyem csak az, hogy már kezdek elérni dolgokat, és terveim szerint fogok is előrelépni a következő 3-4 év alatt, szóval van rá esély, hogy valamiféle szintemen lévő, kis főnöki, team leaderi, seniori munkára vegyenek majd fel, vagy újra legalulról kellene végigjárnom az informatikai karrieri ranglétrát?
Szerintem teged a "Business Analysis" alterulet erdekelhet informatikan belul, meg akar elony is lehet a "penzugyes" mult, barmit is jelentsen az.
En a helyedben hagynam a francba azt a bsc diplomat, munka mellett max annyira lesz idod, hogy vizsgakra felkeszulj es megszerezd a papirt, de tenylegesen hasznos tudast mar nem lesz idod szerezni. Inkabb onkepzesben gondolkozz.
Kezdetnek atvehetned Ian Sommerville Software Engineering c. konyvet, majd amazonon rakereshetsz "business analysis"-re es valasztasz egyet. Ezzel parhuzamosan tanulhatsz programozasi nyelveket, olvashatsz blogokat "best practices"-rol, test automation, unit testing, stb...
Érdemes lehet,de mellette gyakorolnod kellene programozást,ami téged érdekelhet az a Subject Matter Expert ez ilyen Business analyst,fejlesztő,algoritmus tervező,üzleti elemző egyben jah és menedzseri dolgokat is ellát ez a komoly pozíció vagy SAP tanácsadó még.
Egy fejlesztő :D
Köszönöm szépen, pont ilyen segítséget szerettem volna kérni.
Utánaolvasok ezeknek a poziknak és képzéseknek. Lehet, hogy tényleg felesleges egy levelezős diploma.
Rossz nevű iskolába nem szívesen megyek mégegyszer, ez legutóbb is nagyon megnehezítette az álláskeresésem. BCE meg BGF-re adtam be a jelentkezést, de még ha fel is vesznek, lehet, hogy nem kellene beiratkozni. Gondolkodom erősen.
A véleményedet persze köszönöm, értem a koncepciót, és logikus is, csak tartok a rossz papír miatti megbélyegzéstől, tapasztalat miatt.
A Kandó jó suli nagyon híres,villamosmérnöki diplomát kapsz gyakorlatias képzés,könnyebb mint a mérnökinfó de úgyanúgy informatikus is lehetsz vele,sőt beágyazott rendszereket fogsz tanulni ami nagyon komoly.
Vagy ajánlom az ELTE-t proginf estit munka mellett végezhető,de a Kandó könnyebb jóval.
Önképzést viszont mindenképpen csináld.
Szerintem két lehetőségen érdemes elgondolkoznod.
Az egyik hogy az eddig megszerzett pénzügyi tudásra építve olyan informatikai iskolát végzel el ami erősen matematikai jellegű (elte-ik) elmész pénzügyi-modellező-informatikusnak (Morgan Stanleynél vannak ilyen állások tipikusan, de az összes bank szereti a quantosokat), ami nagyon keresett tud lenni, de nagyon nehéz matek az egész.
A másik amit érdemes lehet, hogy elkezdesz egy gazdaságinformatikát(bsc), akár levelezőn is és mivel a tárgyaid egy részét beszámítják(ha van pénzügyi diplomád, ha nincs akkor is könnyebb mint egy mérnökinfo és legalább kapcsolódik a munkádhoz), így csak az informatikai tárgyakat kéne tanulnod, ami mellett (főleg ha levelezőn csinálod) simán tudod folytatni a most megkezdett karriered. Ha ezekután jobban bejön a tisztán informatikai vonal, akkor elmehetsz gazdinfo mester helyett, valamelyik klasszikus informatika mesterre(még akkor is megéri, ha lehet pótolnod kell egy két tárgyat).
Utolsó a pénzügyi-modellező-informatikus engem is érdekelne.
Linkelsz nekem is álláslehetőséget mondjuk a Morgan Stanleynél?
Én ELTE-IK-n vagyok most fogok végezni.Ez elég hozzá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!