Munkanelkulin mik a lehetosegeim?
Attól tartok, hogy nem, se a nyári diák munka, se a szakmai gyakorlat nem jogosít fel álláskeresési járadékra, de egy próbát szerintem megérhet, menj be, kérdezd meg tőlük is a hivatalos verziót.
Amúgy ez így hogy van, hogy "mar 10helyrol dobtak vissza az oneletrajzomat, mert nincs SZAKMAI tapasztalatom" , miközben elvileg 2 évig szakmai gyakorlaton voltál? Vagy ezt elfelejtetted említeni?
10 hely egyébként nem sok, lesz az 150 is.
én úgy tudom, hogy 180, vagy 365 ledolgozott nap kell a segélyhez, de azt is csak 3 hónapig kapnád.
de tényleg kérdezd meg őket.
Amire gondolsz, az az álláskeresési járadék (mostani nevén)
Akkor jár, ha a jelentkezésed megelőző 3 évben volt legalább 360 jogosító napod. Minden 10 jogosító nap után jár 1 járadékos nap, de maximum 90 (álláskeresésis nap)
Jogosítónap az amikor munkaviszonyban vagy egyszerűsített foglalkoztatással dolgoztál, vagy vállalkozó voltál és megfizetted magad után a járulékokat.
Ha te nyaranta és a szakmai gyakorlaton úgy kaptál bért, hogy vontak belőle munkaerőpiaci járulékot (előző nevén munkavállalói járulék) akkor beszámít.
Ha klasszikus diákmunkán voltál, abból nem vonnak ilyet. Általában a szakmai gyakorlati bérből sem.
Nézd meg a bérpapírjaidon, vagy az igazolásokon, amiket a munkáltatóidtól kaptál.
Olyan nincs a bérpapíron, hogy TB járulék.
Van nyugdíj járulék, egészségbiztosítási járulék, munkaerő piaci járulék, SzJA előleg.
Az eg.bizt. járulék és a munkaerőpiaci járulék a legtöbb bérszámfejtő programban egy sorban van feltüntetve (nincs megosztva) Ekkor a százalékos arányból tudhatod, hogy vontak-e munkaerőpiaci járulékot, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!