Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik a lehetosegeim, ha hazameg...

Mik a lehetosegeim, ha hazamegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

28 eves ferfi vagyok es mar 2 eve Angliaban elek. Eredetileg nyelvet tanulni jottem ki, de ugy alakult, hogy maradtam meg. Viszont most mar gondolkozom a hazakoltozesen.

Van egy otthon szerzett kozgazdasz diplomam (logisztika szak) es egy itt, Angliaban megszerzett szakacs vegzettsegem. Szerintetek milyen lehetosegeim lennenek munka teren, ha hazamennek? Szakacskodni nem igazan akarok otthon. Inkabb a diplomammal helyezkednek el, de abban viszont tapasztalatom nincs. Valami vendeglatoi vezetoi allas is jo lenne, de ahogy neztem, azokbol eleg silany a kereslet. Az angolom targyalokepes.

Koszonom!

2010. nov. 18. 15:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
haza ne gyere, ha jót akarsz magadnak...
2010. nov. 18. 15:55
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is maradj kint. Itt lóf*** sincs.
2010. nov. 18. 16:05
 3/16 A kérdező kommentje:
Hatarozott valaszok, de valaki ki is tudna fejteni? :)
2010. nov. 18. 16:34
 4/16 anonim ***** válasza:

Na hát, hogy miért is ne gyere haza.

Ha szakács leszel, akkor napi 12óra munkával , jó esetben megkeresel 150ezret.

Ha meg közgazdász, akkor nem tudom, de mivel ott nincs tapasztalatod, így nem is túl esélyes hogy felvesznek.

Szóval hazajöhetsz, de én biztos maradnék odakint.

2010. nov. 18. 16:40
 5/16 anonim ***** válasza:

A nővérem és én is kint voltunk Angliában.Nővérem végül is 3 év után hazament (szintén közgazdász diplomája van),mert elege lett abból,hogy egy étteremben recepciós.

Nem beszélve arról,hogy igaz átszámítva forintra elég jól keresett,de nagyon drága volt a szállás..

Végül is azt kell hogy mondjam,hogy jobban járt,hogy hazament,mert az APEH-nál dolgozik,és ott is megkeresi azt a pénzt amit itt kint keresett(sőt többet kap,mert itt kint nem járt neki több mint 30 nap szabi,sem ruha pénz,sem prémium,sem jutalom),de legalább a szakmájában dolgozik,és nem fizet rengeteg albérleti díjat..

Nem beszélve arról,hogy jó pont volt,hogy tud társalgási angolt. Szerintem azért egy közgász diplomával otthon még lehet boldogulni..

UI: Én azért maradtam kint,mert nekem nincs semmi diplomám,és otthon sem keresnék többet mint itt..

2010. nov. 18. 16:50
 6/16 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Mindenki hanyatthomlok rohan ki az országból, nehogymár haza költözz oda, ahonnan mindenki menekül, mint egy süllyedő hajóról?!

Itthon katasztrofális a helyzet : egyre nagyobb a munkanélküliség, a még vegetáló cégek is leépítik az embereket...

Az éttermek sorra zárnak be, amelyik még nyitva van, az kong az ürességtől...

Angliában még akkor is jobban megélhetsz, ha mosogatsz a McDonalds-ban. :-[[

2010. nov. 18. 16:50
 7/16 anonim ***** válasza:

A negyedik válaszhoz kapcsolódva: én is az APEH-nál dolgoztam 2 hónappal ezelőttig. Már se ruhapénz, se mozgóbér. Jutalom sosem volt. Válságban az ország, és mivel ez egy állami hivatal, kiszipolyoznak mindent, amit lehet. Nem hiszem, hogy az jó példa.

Ha nagyon szeretnél hazajönni, hát gyere nyugodtan, de előbb találj állást! Elég nehéz lesz szerintem.

2010. nov. 18. 16:58
 8/16 anonim ***** válasza:

ma 16:58

Érdekes,a nővérem tavaly karácsonykor is kapott jutalmat(bár arról volt szó,hogy nem kapnak) ruhapénzt is kap évente kétszer.Bár én nem dolgoztam ott 1 napot sem,de feltételezem,hogy számít az is,hogy ki melyik helyen dolgozik. (a nővérem olyan helyen dolgozik ahol a cégek adóival foglalkoznak,akik terepszemlére is kijárnak..bocs,de nem tudom melyik osztály,..és azt sem tudom,hogy számít-e az,hogy vezető beosztásban van)

2010. nov. 18. 17:54
 9/16 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy szar a helyzet otthon, de mindig is az volt. Viszont mindig ketfele hireket hallani. Azt, hogy nincs munka ill. azt is, hogy aki akar az talal. Plane, ha van vmi rendes papirja es beszel idegen nyelvet.
2010. nov. 18. 18:47
 10/16 anonim ***** válasza:
Nekem is közgazdász diplomám van és pályakezdő vagyok, és egyszerűen semmit nem lehet találni, de tényleg semmit ami említésre méltó lenne. Én egyelőre maradok itt még, de gondolkodtam hogy kimegyek külföldre. Maradok, elvégzek egy két olyan tanfolyamot amivel talán el lehetne helyezkedni jó helyen, de ha az sem jön össze akkor én is húzok innen. Hazajönni hazajöhetsz, ha nincs nagyon szükséged a pénzre, kipróbálod magad, aztán hátha szerencséd lesz. De ne várj sokmindent.
2010. nov. 18. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!