Vegyészként mekkora esélyeim lennének Angliában?
Oké, de mihez értesz konkrétan, mit lehetne rádbízni odakinn? Azt tapasztaltam, hogy az nagyon fontos külföldi külföldi mérnököknél és általában munkaerőnél hogy ne kelljen az illetőt betanítani önálló tudjon lenni lehetőleg "azonnal".
Nekem épp most lép le egy "partnerem" külföldre, 5-6 éve analitikus és kinn is szinte ugyanezt fogja csinálni ugyanolyan műszerekkel, a kisujjában van az egész.
Ilyesmire gondolok, ha nagyon értesz valamihez ebben a szakmában, úgy hogy azt külföndön is nyugodtan mernéd csinálni akkor előbb utóbb sztem menni fog.
Ha pl 3 évig TDK-n szerves prepiket termeltél, szerves reakciókat fejlesztettek utána pedig egy éve dolgozol versenyszférában egy komolyabb szerves szintetikus laborban akkor azért bőven van esélye szerintem hogy egy külföldi szerves laborban is találj munkát.
Persze azért a reakciók tervezésébe nem hinném hoyg lesz egy darabig beleszólásod, de ennyi tapasztalat után ez nagyjából reális is.
Illetőleg a minimum hogy az angol (vagy más nyelv amilyet épp használnak) menjen úgy hogy nyugodtan le merj ülni egy ilyen helyen egy tárgyalásra.
Pl Így azért van esély bőven szerintem
Most is szerves laborban dolgozol?
Ha igen, akkor hol? és mi a feladatod ott konkrétan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!