Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Angliában ősszel tényleg...

Angliában ősszel tényleg nehezebb munkát találni?

Figyelt kérdés

2013. máj. 5. 16:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Én már leírtam párszor itt az oldalon, hogy ez a dátumhoz, évszakhoz kötött munkakeresési nehézség, csak egy urban legend. Sokan, akik nyelvtudás nélkül jöttek, majd hazamentek, ráfogták az időzítésre, hogy nincs munkájuk. Egy alapszabály van: Ha tudsz angolul és rendelkezel szakmával, akkor bármikor jöhetsz, mert nagy eséllyel el fogsz tudni helyezkedni, azonban ha nyelvtudás nélkül érkezel, akkor nagyon nehéz lesz a helyzeted időponttól függetlenül.
2013. máj. 5. 16:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Én 2011 októberben érkeztem és 5 nap múlva dolgoztam.

Mondjuk nagyon nem mindegy hogy London vagy vidék. Mert vidéken jóval kevesebb lehetőség van, igaz jobban megéri ott munkát vállalni mert fényévekkel olcsóbb az élet.

2013. máj. 5. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:

"igaz jobban megéri ott munkát vállalni mert fényévekkel olcsóbb az élet."

Olcsóbb, ez igaz, viszont a fizetés is kevesebb, így gyakorlatilag ott vagyunk ahol a part szakad. Mondjuk egy minimálbér közeli fizetésből tényleg jobb a vidék, de az én például mehetnék vidékre 40-45%-kal kevesebb bérért, annyit pedig nem ér az egész, illetve annyival nem drágább London.

2013. máj. 5. 17:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, én most a minimálbért vagy minimálbérhez közeli keresetűekre gondoltam, ez kimaradt.

A frissen kiérkezők túlnyomó többsége egyébként annyit is keres.

Párom pl laboráns és EÜ diplomával nem tud elhelyezkedni mert kell hozzá itteni tapasztalat, amit max önkéntesként tudna szerezni, 1 fizetésből viszont nem jövünk ki. Ezért egy kávézóban dolgozik 7.5£-ért. A szakmájában 18£+ lenne a kezdő bér.

2013. máj. 5. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, minimálbér közeli fizetésnél valóban talán jobb Londonon kívül. Bár nekem van egy magyar ismerősöm itt Londonban, aki minimálbért keres, de a világért nem menne el a városból, annyira oda van érte. Megél a fizetéséből, nem is ez a gond, de ők félre is akarnak tenni, csak ezt nem nagyon tud ugye a minimálbérből, de azt mondta, vagy Londonban lakik, vagy inkább hazamegy, más angol városba nem fog dolgozni. Vannak ilyenek is.

Egyébként szerintem sok magyar gondja az Londonnal, hogy az önálló lakás bérléséhez nem elég a minimálbér, így nem érzik jól magukat. A magyar nagyon ragaszkodik a saját lakás imázsához. Én, mikor már jól kerestem, akkor is csak szobát béreltem, és csak azóta bérlek lakást, mióta komoly kapcsolatom van.

2013. máj. 5. 17:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi így is tudunk félre tenni, és én is csak 7£-ot keresek, igaz nem bérlünk csak egy szobát. Otthonhoz képest nagyon jó megtakarításunk van, bár ez egy vita köztünk hogy költözzünk-e ki.

Én kiköltöznék, de a párom az egyik nagy múzeum kávézójában szép környezetben dolgozik, szereti is és jövő héttől team leader, szóval van előrelépési lehetősége a cégnél.

Sajnos én hozom az otthoni szerencsémet és hiába vagyok Head Bartender egy étteremben, sajnos a pozíciómhoz és tudásomhoz (mások mondják) képest iszonyat alul vagyok fizetve, köszönhetően az arab tulajdonosi körnek és managemantnek. Váltani meg max holiday után tudok mert már le van foglalva, de nem lesz túl egyszerű mert mindenhová többszörös a túljelentkezés.

2013. máj. 5. 17:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Sok helyen ősszel indul a karácsonyi szezon (ami nem mindenkinek tart ki karácsony utánra)...
2013. máj. 23. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!