Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ausztriában már tényleg nehéz...

Ausztriában már tényleg nehéz munkát találni magyarként?

Figyelt kérdés

Van itt olyan aki Ausztriában dolgozik?

Bármilyen munkát elvállalnák.

Ha Ausztriában akarok munkát keresni akkor én magyar állampolgárként bejelentkezhetek az Osztrák munkaügyi központba?

Normális válaszokat várok:)

Még soha nem dolgoztam külföldön csak itthon,ezért nem tudom hogy mennek a dolgok.

2013. jún. 22. 22:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Minden zöldségféle,hús a duplájába kerül mint Magyarországon de még mindig több megmarad mintha otthon dolgoznék.Bécsben,a havi tömegközlekedési bérlet 45 euroba kerül,egy kebáp a törököknél 3 euro körül van,egy nagy negyed szelet pizza 2,50.Szoba kiadó 250 eurotol felfelé,mobilozás sokkal olcsóbb mint odahaza.
2013. jún. 24. 00:02
 12/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Sokat segítettetek!

2013. jún. 24. 17:39
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ausztriában már tényleg nehéz munkát találni, igen ma már nagyon nehéz.Én németül jól beszélek két szakmám van dolgoztam is benne 27 éves vagyok az albérletet rokonom megszervezte a családom nagyon sokat segített még WC-pucolónak,kukásnak is jelentkeztem és 4 hónap alatt mégse kaptam munkát sehol.Bejelentkezni bejelentkezhetsz az AMS hez de semmire sem fogsz vele menni pénzt nem fogsz kapni senkitől és ahogy itthon sem ott sem fognak neked állásajánlatokat külön adni. neked kell keresned.

Ma már Török,Román,Cseh,Lengyel mindenki oda megy.Én jól beszélem a németet Cukrász vagyok Eladó szakmával is rendelkezem (valamennyi gyakorlatom is van benne) illetve mosogatói konyhai kisegítői, tapasztalatom is van és minden féle állásra jelentkeztem.A helyzet amit én tapasztaltam az autót hogy legyen azt nagyon kérik mindenütt ha az nincs már hátrányban vagy.Amihez nem kell külön végzettség ma már annyi jelentkező van rá hogy már ott is mindenhova több éves gyakorlatot kérnek.Állás hírdetés rengeteg van de arra töménytelen jelentkező van.Én 4 hónapig voltam kint Szakmám van,jól beszélem a nyelvet,minden munkára ami szóba jöhet jelentkeztem mégse kaptam sehol állást.Hívni hívtak minden héten mentem több állásinterjúra mégse kaptam sehol munkát a 4 hónap alatt.Ma már munkaerőből Ausztriában túlkínálat van ha jól beszéled a nyelvet és szakmával rendelkezel és minden munkára jelentkezel ami szóba jöhet ma már ez is kevés. Kertésztől az utcaseprőig a minden féle segédmunkásig a WC pucolón át mindenre jelentkeztem mégse kaptam sehol munkát.Ha kiakarsz menni albérletet rendezel magadnak (de már oda is ismerős kell,ha nincs ismerős ott is a kérdés van e munkád ha nincs nem is adnak,már azt is nehéz szerezni).Viszel több hónapra félretett pénzt és magadnak keresel munkát ha ez probléma bele se fogjál. Egy munkaadónak mindenesetre akit nem is ismersz mindenkit óvnék főleg a Magyar hirdetésektől hogy leutazzon nekik.Ott nem ismered a munkaadót,nincs fix független fedél a fejed felett illetve putriban nem lehet élni.Ott ha ugrik a munka ugrik a fedél is meg ugrik a pénzed is amit belefektettél.Főleg akik az isten háta mögé hurcibálnak.Én több ilyennel beszéltem 2 ilyennek le is utaztam másik 2 indulás előtt már kibukott hogy bukta lenne szóval senkinek nem ajánlom.

2015. febr. 25. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!