Mi az előnye annak, ha felmondás helyett egy év fizetés nélküli szabadságra megyek a munkahelyemen, ha már biztos vagyok benne, hogy annak letelte után nem akarok tovább ott dolgozni?
Szerintem még ha biztos is vagy benne, hogy már nem akarsz ott dolgozni, akkor is jó a biztonság kedvéért megtartani ezt a lehetőséget, ki tudja mi lesz egy év múlva. A felmondással adott esetben veszítesz, fizetés nélkülivel meg a legrosszabb esetben is nem történik semmi. Ha ez nem jár külön macerával, akkor miért ne. Egy biztos alapot sose dobj el a semmiért.
Nem tudom otthon hogy van, én külföldön dolgozom, de ha nem fizetnek nyugdíjjárulékot, akkor az nem számít bele a szükséges munkaviszonyba. Viszont esetleg olyan a rendszer, hogy (legalább egy darabig) saját magad után fizetheted a nyugdíjjárulékot, ha pénzügyileg van erre lehetőséged, akkor megfontolandó.
Nem tudom, hogy miért előnyösebb.
A fizetés nélküli szabadság nem számít szolgálati időnek, ha ezt mondják, akkor tévednek.
Mivel erre az időre nem áll fenn a biztosítottságod - hiába van munkaviszonyod - ugyanúgy fizetned kell az egészségügyi szolgáltatási járulékot, mintha nem lenne munkaviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!