Munkaügyi központ állásegyeztetés?
Üdv! Kaptam egy levelet, hogy jelenjek meg adott időponton a kirendeltségükön, mert érdekezz hozzájuk állásajánlat ami megfelel nekem, tehát menjek be állásegyeztetésre.
Na most, az mit takar? Interjú? Állásegyeztetésre ki kell öltözni? Ha igen, mit ajánlotok?
Ez szerintem nagyon nem korrekt. Ennyi erővel közmunkát is adhatnának, és ha van arcom nem vállalni, akkor egyből törölnek.
Mi értelme van akkor ennek az egésznek? Azt is írták, hogy ha törölnek, akkor nem leszek jogosult a kedvezményekre. Milyen kedvezményekre gondolnak itt? Start kártya megszűnt, másról meg nem tudok. Pályakezdő vagyok.
Nagyon zokon veszem, mert most olvasom, hogy az állam fizeti az összes költségemet ha pályakezdő vagyok. Basszus, ha törölnek, végképp nem vesznek fel sehova pályakezdőként.
Úgy tudom, hogy 3 hónap után újra lehet regisztrálni, viszont akkor is megkapom a kedvezményt?
Ez totál kicseszés. Mi van ha idevágnak egy teljesen olyan munkakört, amihez fogalmam sincs, (pl. könyvelés, ács, kőműves), gépészeti végzettségem van, aztán ha ezt nem vállalom, akkor törölnek.
Mit tehetnék?
"átképzés, nyelvtanfolyam - ilyesmik"
Azokra nem behívnak, hanem neked kell jelentkezned (ha megtudod, hogy indítanak)
Ha nem felelsz meg a munkáltatónak, nem fognak törölni.
Csak akkor törölnek, ha a munkáltató felvenne, de te nem vállalod, vagy ha el sem mégy az interjúra.
Olyan munkakört nem fognak ajánlani, amihez nincs meg a szakképzettséged. Ha gépész vagy, nem ajánlanak könyvelői állást, vagy ácsot, kőművest. Azokhoz szakképzettség kell, olyan, amilyen neked nincs.
Viszont szakképzettséget nem igénylő munkakörbe és közmunkára kiközvetíthetnek.
Igaz, hogy a regisztrált álláskereső pályakezdők foglalkoztatásának költségét (bizonyos összeghatárig) állja az állam, de ez továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel jár, amikor már nem kap annyi támogatást a munkáltató és nem biztos, hogy vállalja ezt a kötöttséget (a támogatás és a továbbfoglalkoztatási kötelezettség ideje alatt nem bocsáthat el) Nem is beszélve arról, hogy jut-e még neki az erre elkülönített keretből, valamint megfelel-e az egyéb követelményeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!