Hány nap a határidő?
Mivel gondolom minél előbb meg akarod kapni, ezért minél előbb kéne jelentkezni! :)
Én egyébként tavaly kb.90nap után jelentkeztem és akkor is megkaptam a járadékot. De néztek rám szúrós szemmel és szóvá is tették, hogy ugyan miért nem voltam képes bemenni...
Nem egészen jól mondta az előttem szóló.
Akkor is tudsz jelentkezni, ha még nincsenek meg a kilépő papírjaid, csak úgy az ellátást nem tudják egyelőre megállapítani, hanem hiánypótlást írnak ki.
De ha beviszed a papírokat, akkor attól a naptól leszel jogosult majd ellátásra is.
Egyébként nincs olyan, hogy jelentkezni "kell", csak lehet. A te dolgod, hogy mikor regisztráltatod magad, azonban csak a regisztráció napjától számítják az ellátásodat, és onnan néznek visszafelé 3 évet a megállapításhoz. Tehát minél később mész, annál valószínűbb, hogy pár nap ellátási időt veszítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!