Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora összeggel a kezetekben...

Mekkora összeggel a kezetekben éreznétek azt, hogy ennyivel gondtalan lesz az életetek?

Figyelt kérdés
Mármint anyagi téren..

2013. jún. 14. 21:25
 1/8 Bence87 ***** válasza:

Mármint egyszeri összegre gondolsz, vagy havi jövedelemre?

Hosszú távon nagyjából olyan 2-3% reálhozam reális, ha van egy portfóliód amit részvényekben kötvényekben tartasz. Ebben az esetben ha minden évben az infláció feletti hozamot költöd el, akkor örökké meg tudsz élni a kamatokból, miközben a bent lévő tőke mindig az inflációval fog többet érni, tehát megtartja az értékét.

Namost ha mondjuk havi nettó 150 000 Ft kell a megélhetéshez, akkor kiszámolható 3% reálkamatot feltételezve, hogy 150000*12 / 0,03 = 60 millió Ft tőke szükséges.

Csak az a gond, hogy a 3% reálkamat nem garantált, ez csak a múltbeli tapasztalatokból feltételezhető. Egyébként most éppen a 2018/I prémium magyar államkötvény pont 3% reálhozamot fizet.

2013. jún. 14. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Én milliárdos nagyságrendben gondolkozom mostani reálértéken. De néhány százmillió forint mondjuk 200 millió körül is már elég jó, de legyen kerek, 1 millió euro.

Vennék belőle néhány kiadható ingatlant. Utaznék, csinálnék egy olyan vállalkozást, amit szeretek, ilyesmi.

2013. jún. 14. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is olyan 200 milliót mondanék.
2013. jún. 14. 23:02
 4/8 anonim ***** válasza:
én is 1 millió euróra gondoltam, azzal már abszolút minden rendben, de valóban "beérném" már 200 millióval is.
2013. jún. 14. 23:38
 5/8 anonim ***** válasza:
21 millió elég lenne, még akkor is, ha kamatos kölcsönre kapnám.
2013. jún. 15. 00:24
 6/8 anonim ***** válasza:
50millió elég lenne
2013. jún. 15. 01:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Elb@szni végtelen pénzt is ellehet, amivel a magam mércéjéhez való luxusban élhetnék, az olyan havi 1-2 millió forint. Vagy egyszeri 100 millió, amit aztán forgathatok.
2013. jún. 15. 07:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Fizetésben havi 1.5 millió Ft elég lenne, ebből meg is tudnám spórolni nyugdíjravalót, meg mindent.

Takarékban meg 1 millió euró, az már bőven elég.

2013. jún. 15. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!