Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes még gépészmérnöknek...

Érdemes még gépészmérnöknek tanulni? Meddig lesz hiány belőlük?

Figyelt kérdés

2013. máj. 22. 09:18
1 2
 11/15 anonim válasza:
hosszútávú jövőben lennének*
2013. máj. 23. 08:08
 12/15 fakocka válasza:
100%
Az lehet, hogy idén/tavaly a gépész szakra jelentkeztek a legtöbben, de azt figyelembe kell venni, hogy ha mondjuk 200-an kezdenek, abból 10-nek lesz diplomája. A jegyekkel kapcsolatban. Egy főiskola/egyetem nem középiskola, ahol 20%-os teljesítményre megvan a 2-es. A 2-es nagyon jó jegy, örül az ember ha az megvan. Mostanság nézelődtem a Német munkaerő piacon, több 1000 mérnököt keresnek, de idehaza sem más a helyzet és kétlem, hogy ez változna a közeljövőben.
2013. máj. 23. 08:13
 13/15 anonim válasza:
Én szeptemberben kezdtem el a gépészmérnöknek tanulni. 350-en kezdtük és a 2.félévet talán 230-an kezdtük el.
2013. máj. 23. 13:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Ezt a 60-80%-os kiesési rátát nagyon bírom, mikor mondják. Azt elfelejtik nagyon sokan, hogy a mérnöki szakokra a ponthatár kb. a legalacsonyabb, így még egy matek 3-assal vagy 2-essel végzettet is felvesznek és így is történik. Így felesleges azt mondtani, hogy: Óóó, köcsög orvosit bármikor elvégezném vagy köcsög Corvinust is. Azt elfelejtik az emberek, hogy Corvinusra a ponthatár 460-ról indul az esetek többségében, így aki bekerül egy ilyen szakra, az nem csoda, hogy nem bukik ki, mivel teper. Orvosi egyetemeken is ugyanez igaz. Aki két emelttel összehozta a 420-430 pontot, az sem fog kiesni. De bekerülni 240 ponthatárral mérnökképzésre 280 meg 300 ponttal, az aztán a nagy feladat.
2013. máj. 29. 23:42
 15/15 anonim válasza:
Gépészmérnökre mindig szükség lesz, nem kell attól félni, hogy betelik a piac. Mivel ez a leguniverzálisabb mérnök képzés, a cégek is szeretik a gépészeket, ezért sok irányban lehet elhelyezkedni és fejlődni. A legjobb ajánlólevél jelenleg a BME-s diploma, és ma már elengedhetetlen az aktív (szakmai) angol tudás. Persze mindezek mellett is előfordulhat, hogy hónapokig nem sikerül állást találni pályakezdőként, de az esélyeken lehet javítani jó tanulmányi eredményekkel, plusz nyelv tanulásával, jól megválasztott diplomamunkával és szakmai gyakorlattal, külföldön töltött félévekkel, stb. A lényeg: gépészmérnököknek állás van és lesz is, csak az egyénen múlik, hogy tud-e élni a lehetőséggel.
2013. máj. 30. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!