Ha táppénzen vagyok és így felmondok akkor vissza kell még mennem dolgozni? Azért kerültem táppénzre mert teljesen kikészültem a munkahelyemen és már mikor meglátom, hogy ők hívnak megint rosszul leszek.
a szerződésedben bizonyára szerepel felmondási idő
ennek felét a munkáltató kérheti ledolgozni, és igen, ebben az esetben vissza kell menned még
Köszönöm szépen a válaszokat.
Még egy kérdés az orvosom felvehet táppénzre a felmondási időre? Mivel még mindig nem vagyok jól és csak a kórházból engedtek ki.
Nem teljesen pontos, amit írtak az előttem válaszolók.
Ha a dolgozó mond fel, akkor 30 nap a felmondási idő. Nem több!
Dolgozói felmondás esetén nincs olyan, hogy a munkáltató a felmondási idő felére köteles a munkavégzés alól felmenteni. Ha Ő igényli, akkor az egészet munkával kell töltened. Természetesen ez alól kivétel, ha éppen a felmondási időd alatt keresőképtelen vagy. Ebben az esetben sem hosszabbodik meg a felmondási időd a keresőképtelenség idejével.
Sőt, még egy fontos dolog!
Táppénzre addig vagy jogosult, amíg tart a munkaviszonyod. Amint megszűnik, táppénzt sem fogsz kapni a következő naptól. Passzív jogú táppénz már nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!