Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályázzak erre az állásra,...

Pályázzak erre az állásra, vagy ne? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Kb fél éve voltam egy állásinterjún, egy amerikai pasi interjúztatott. Végül azt mondták, hogy nem vesznek fel, mert túl jó vagyok, de lesz majd egy másik csoport, ahova fogok kelleni, kb. 3 hónap múlva. Hát erre mit mondjak, folytattam az álláskeresést. Kb 2 hónap múlva felhívtak, hogy megüresedett egy másik állás ennél a cégnél, érdekel-e. Naná, de azt mondták, hogy csak akkor vesznek fel, ha vállalom, hogy 3 hónap múlva(ekkor már látszott, hogy tologatják a határidőt) átmegyek a másik csoportba. Tehát vállaljam azt, hogy ilyen rövid időn belül 2 munkát megtanulok. Vállaltam, és 1,5 évre kaptam szerződést, mondván, hogy a másik csoportban úgyis állandó szerződést kapok. Közben kiderült, hogy ez az állás meg fog szűnni. Fél éve csinálom, és még sehol nincs a másik csoport, lehet, hogy nem is lesz. Az elején még néha odajött ez a nagyfőnök, ha éppen Magyarországon járt, de mostanában már kerül. Azt mondja a közvetlen magyar főnököm, hogy lehet, hogy nem is lesz semmi az egészből, vagy ha igen, akkor Pesten, én meg oda nem tudnék ingázni. De egy összejövetelen megkérdeztem, azt mondta az amerikai, hogy lesz, de nem tudja még mikor.

Közben hirdetnek egy másik állást, érdekelne. De már vagy 3 hónapja, és állítólag a nagyfőnöknek senki sem tetszik. Bírom az ilyen hirdetéseket, a követelmények közt semmi extra nem szerepel, csak angol nyelvtudás, meg számítógépes ismeretek. Mégis mit akar? Miért nem jó neki senki? A héten itt volt, de nem tudtam vele beszélni, faképnél hagyott.

A főnököm biztat, hogy írjak neki e-mailt. De nem is tudom, közben betöltötték-e az állást, mik az igazi követelmények.

Ha mégsem lennék jó, nem ásnám el magam a másik csoporthoz? Még van 9 hónap a szerződésemből, addig bármi lehet, de az is lehet, hogy semmi. Nézem itt az álláshirdetéseket, és a közelben semmi normális állás.

Azon is aggódom, hogy mi van, ha felvesz, és mégsem leszek jó (angolul kell telefonon betanulni, mert külfölditől venné át az ember az állást). Akkor meg a hátralévő 9 hónapra is elvesztem az állásomat? Egyébként egész jól beszélek angolul, mert éltem kint 2 évet, csak azért a szakmai dolgok nem annyira egyszerűek.

Meg ha megkérdezi, hogy miért akarom otthagyni ezt az állást? Hiszen még van 9 hónapom (konkrétan azért, mert szeretnék egy biztos munkát). Vagy hogyha megkérdezi, hogy miért nem várok a megígért melóra (hát én azért nem, mert már nem bízok benne, hogy valóban lesz.) Ezeket el lehet mondani? Furán venné ki magát, nem?

Azért aggódom ezen, mert konkrétan az előző munkahelyemre nem vettek vissza szülés után. Tudtam, hogy a helyemet betöltötték, ezért pályáztam más állásokat, de nem kellett volna, mert a főnököm azt szűrte le belőle, hogy én utáltam a régi helyemet, ezért végül kirúgtak.

2013. máj. 11. 22:08
 1/1 anonim ***** válasza:

én néha túl őszinte voltam egy-egy állásinterjún és ezért nem vettek fel

ha kicsit jópofizo, akkor nagyobb esélyem van, szóval, inkább próbáld szépíteni a dolgokat

2013. máj. 12. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!