Meddig mehet el egy főnök, ha azt próbálja bizonyítani lopott az alkalmazottja? Levetkőztetheti?
A story lényege,hogy 1 hónap után "kirúgtak",mert az egyik kasszából eltűnt 10.000Ft.Pechemre az én kasszám melletti kasszáról van szó,ami a boltvezetőhelyettesé -aki persze nem hibázhat- és én voltam a legfőbb gyanúsított,hisz egész nap én dolgoztam ott és amúgyis még csak próbaidőn vagyok.
Mondanom se kell,hogy átkutatták a szekrényemet és mert állítólag gyanúsan viselkedtem -vérig voltam sértve,hogy ilyesmivel vádolnak,az elején szóhoz se bírtam jutni,azt hittem valami hülye tréfa- megkérték,hogy vegyem le a ruhámat,azt is had nézzék át.
Az hogy megnézik a pulcsim,kiforgatják a nadrágom zsebét,levetetik a cipőm és a zoknim még hagyján,de mikor kitalálták,hogy hátha a bugyimba rejtettem elfutott a pipa.
A főnökasszonyom azt mondta elég ha csak odanyúlok és megmozgatom az ujjaim ő meg hallgatózik,hogy nem e hall papírzizegést.
Ilyen létezik?
Ilyet meg lehet csinálni egy emberrel?
Erre azért már had ne kelljen az embernek igent mondania.
Az volt a válasza,hogy magam alatt vágom a fát.
Senki mást nem vizsáltak át,egyértelmű volt,hogy rám akarják kenni.
Mikor ezt a képébe vágtam akkor megint kijelentette,hogy gyanúsan viselkedek ezért a nagy cécó.
Megkértem,hogy hívjuk ki akkkor a rendőrséget,erre még ő volt felháborodva,hogy botrányt akarok csinálni.
1 óra után meguntam az egészet és otthagytam őket a p.csába.Otthagytam az egyenruhámat és ma már be se mentem dolgozni.
Teljesen úgy érzem,hogy mocsokba döngöltek.
Felhívtak telefonon és azt mondták kiküldik a papírokat írjam alá,hogy felmondtam és postázzam vissza.
Most mit tegyek?
Erkölcsileg lenulláztak?
Ti mit tennétek?
Mivel próbaidőn belül vagy, nem jár hátránnyal a felmondás. De én biztos, hogy a felmondásban részletezném az eljárásukat, és rözíteném az eljárás szabálytalanságát, és kérnék nem vagyoni kártérítést az erkölcsi meghurcolásért.
De azt nem tudom, hogy milyen jogi lehetősége van ennek.
Gondolom nem akarsz visszamenni dolgozni. Persze a 10 ezret nem vonhatják le tőled, hiszen nem bizonyult be hogy te voltál a tettes.
Szó nélkül sehogy se hagyd, mert a hallgatással beismered előttük a lopást.
van a munkavállalók védelmére is valamilyen szervezet!!
keress rá neten, mert ezt felháborító!!!!
hát én még a gatyámat se vettem volna le! az kellett volna lennie az elsőnek, hogy ha gyanusitanak valamivel hívják ki a rendőrséget, azoknak mutassanak valami bizonyítékot és utána egy női rendőr külön szobában esetleg megmotozhat!!!!
sok szerencsét, és ne hagyd magad!!!
sőt én esetleg még a médiát is felkeresném ezzel a történettel!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!