Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Programozónak vagy rendőrnek...

Programozónak vagy rendőrnek menjek? A többi lent!

Figyelt kérdés

Most vagyok 11-es és azon gondolkodom,hogy rendőr vagy programozó legyek? Tudom,hogy a két szakma nagyon távol áll egymástól de felmerült bennem a kérdés mert jövőre érettségi meg gyerek korom óta ez a 2 szakma közt variálok. Egy Informatikus programozói suliba járok ami 4 éves de meg kapom a szakmát meg az érettségit is meg maradhatok 1-2 évet pluszba az érettségi után hogy meg kapjam a technikusi képzést,papirat is közben le rakhatok egy OKJ-s vizsgát is meg megvan már az ECDL vizsgám teljesen. De ha rendőrt választom akkor hagyom azt a plusz 2 évet és az helyett elmennék rendőrképző fősuliba. Minden nap van testnevelés is ami általános suliban is 8 éven keresztül minden nap volt. A fizikumom meg van hozzá 2000m futás meg a hasonló feladatok nem okoznak akadályt.

Ezek után mi legyek? Vagy nincs valami programozói rendőr munka? Előre is köszönöm.

2013. máj. 5. 16:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A diploma megszerzése legalább 3.5 év. Azért legalább, mert vannak olyan tantárgyak, amik ha nem sikerülnek (megbuksz), akkor nem tudod ennyi idő alatt befejezni. Nem sokan vannak akik ennyi idő alatt befejezik, de nem lehetetlen. Ha fizetősre mész, akkor félévenként kell fizetned iskolánként változó összeget. Általában 200 ezer körül van, de a felvi.hu-n azt hiszem megtudod nézni pontosan. Ha támogatott képzésre vesznek fel, akkor ezzel nem kell számolni. Ami még költségként felmerülhet az a máv/volán bérlet, albérlet, tankönyvek, ilyesmik. De lehetőség van különböző támogatások igénylésére (pl. szociális helyzet alapján, tanulmányi eredmény alapján), amikből akár ki is tudod fizetni ezeket és még maradhat is.
2013. máj. 5. 20:16
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. :) Meg jó lenne még egy pár személyes tapasztalatot olvasni, hogy eltudott-e helyezkedni milyen fizetést kap és hol dolgozik?
2013. máj. 7. 21:00
 13/15 pokerstarmez2 válasza:
programozó (egy rendőr)
2013. máj. 9. 15:26
 14/15 anonim válasza:

OKJ-s programozó vagyok, 12 éves nagygépes tapasztalattal. Multinál dolgozom, és aki a 450e-es fizut mondta, nem állt messze a valóságtól, csak kicsit alálőtt.

Nos, a valóságban nem azt nézik, hogy milyen csili-vili diplomád van, hanem azt hogy az adott rendszeren, egy adott nyelven meg tudod-e oldani az adott feladatot. Tudsz-e határidőre, jól dolgozni. Ha igen, senkit nem érdekel, hogy milyen papírod van!

2013. jún. 4. 08:47
 15/15 A kérdező kommentje:
Azóta teljesen más lett az álláspont! :) Gépgyártás Technológiai Technikus és Gépipari Minőségbiztosítási ellenőr,CNC Programozó lettem. Teljesen más mint az akkori álmom. De legalább szeretem csinálni. :)
2016. nov. 28. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!