Programozónak vagy rendőrnek menjek? A többi lent!
Most vagyok 11-es és azon gondolkodom,hogy rendőr vagy programozó legyek? Tudom,hogy a két szakma nagyon távol áll egymástól de felmerült bennem a kérdés mert jövőre érettségi meg gyerek korom óta ez a 2 szakma közt variálok. Egy Informatikus programozói suliba járok ami 4 éves de meg kapom a szakmát meg az érettségit is meg maradhatok 1-2 évet pluszba az érettségi után hogy meg kapjam a technikusi képzést,papirat is közben le rakhatok egy OKJ-s vizsgát is meg megvan már az ECDL vizsgám teljesen. De ha rendőrt választom akkor hagyom azt a plusz 2 évet és az helyett elmennék rendőrképző fősuliba. Minden nap van testnevelés is ami általános suliban is 8 éven keresztül minden nap volt. A fizikumom meg van hozzá 2000m futás meg a hasonló feladatok nem okoznak akadályt.
Ezek után mi legyek? Vagy nincs valami programozói rendőr munka? Előre is köszönöm.
Ha a programozást választod, akkor is fontold meg, hogy szükséges e az okj-s papír. Ahogy már írta más is, sokkal többre mész egy diplomával. Inkább akkor ajánlom az okj-s képzést, ha az egyetemi felvételibe szeretnél pluszpontot, illetve úgy érzed, hogy egyetem előtt jól jönne egy kis alapozás. Erre jók az ilyen képzések, de pusztán abból nem fogsz megélni, maximum egyszerűbb alkalmi munkákat találhatsz (pl webfejlesztés).
Egy programozó
Programozó egyértelműen.
Van egy mondás:
-Mindenki rendőrnek születik,csak valaki továbbtanul. :D
Ne menj rendőrnek éhen nem akarsz halni,plusz kockáztatod testi épségedet.
IT-ban sokkal több a lehetőség külföld is akár,utazgatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!