Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkakeresésnél toleráns ez?

Munkakeresésnél toleráns ez?

Figyelt kérdés
Jelenleg 20 éves lány vagyok és esti tagozatos gimnázium mellett keresek munkát. Konkrét és egyenes leszek... ha bemegyek egy étterembe, hogy mondjuk megkérdezzem, hogy keresnek-e mosogatót vagy takarítót az úgy nem intoleráns? Hogy csak úgy lerohanom őket vagy ilyet nem szégyen kérdezni úgy, hogy csak kapásból bemész egy bármilyen ilyen fajta helyre? Ti csináltatok már ilyet? Van esetleg olyan újság amiben állásokat hirdetnek? Előre is köszönöm válaszaitokat.

2013. ápr. 29. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen mindegy, hogy toleráns-e. Ma az kap munkát, aki kellően rámenős.

Egyébként általában ahol keresnek munkaerőt, az ki van írva az ajtóra, de attól még érdemes bemenni és megkérdezni.

2013. ápr. 29. 22:08
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Nem ajánlatos. Ilyenkor "úgy jön le" , hogy nagyon kell a munka, és kihasználják durván. Pl. ingyenes próbanapokra foglalkozatnak csak, aztán "véletlenül" nem felelsz meg.
2013. ápr. 29. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
"Egyébként általában ahol keresnek munkaerőt, az ki van írva az ajtóra" Igen. Persze. Ezek 99,9% -a ingyenes probanapra keres balekokat. Van ahol hónapokig is eljátszék ezt.
2013. ápr. 29. 22:13
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Ez abszolút működő megoldás, menj csak utána a munkának, nagyon helyes. A többi kommentelő által vázolt szívást pedig úgy tudod elkerülni, hogy egészen egyszerűen nem dolgozol ingyen. Nincs fizetetlen próba. Ehhez tartsd magad és akkor szuper leszel.
2013. ápr. 29. 22:16
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Nyugodtan próbáld meg, rámenősöké a világ.

De egy jótanács:

Az "intoleráns" szót ha nem muszáj ne használd.

2013. ápr. 29. 22:39
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

Baromság !! Ugyanis éppen akkor a főnök sem biztos hogy bennt van és biztos dolga lesz. Úgysem fogad. Megkérik, hogy hagyd meg az önéletrajzod, ami egy pultos csaj miatt a kukába landol. Senki sem fog emlékezni rád !

Mailben kell a HR-esnek elküldeni.

2013. ápr. 29. 23:06
 7/9 anonim ***** válasza:
95%
6-os: rengeteg HR-est foglalkoztatnak a büfékben :)
2013. ápr. 29. 23:40
 8/9 anonim ***** válasza:
HR-essel való eszmecsere KB : SEMMIT SEM jelent !! Felesleges út + kiöltözés + simink + buszjegy + energia. Aktuális pályázatnál úgyis behívnak megint. Dobnikell egy mailt és mindent megtettél.
2013. ápr. 29. 23:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, hogy minden új ötlet az álláskeresésben jó és hasznos! Az emberek többsége nem mer bemenni valahová csak úgy, hanem elküldik a HR-es E-mail fiókjába a jelentkezést ötszázadiknak.

Ameddig kedves és udvarias (amellett persze nyugodtan lény határozott), addig nem fognak rosszat gondolni rólad.

Sőt, azt is megteheted, hogy spontán jelentkezel cégekhez a weboldalukon keresztül úgy, hogy nem is hirdetnek. Ha szimpatikus egy cég, nyugodtan küldd el nekik a jelentkezésed. Ez is módja az álláskeresésnek. Hiszek vannak állások, amiket nem hirdetnek meg vagy nem is találkozol vele.

Amikor egy üzletben dolgoztam, előfordult, hogy valaki betért és megkérdezte, nincs-e nálunk üres hely. Senki nem küldte el a fenébe. :D

Újság: elsősorban az Expressz. De számtalan újságban, amiben vannak apróhirdetések, vannak álláshirdetések is. Én láttam már pl. a Pesti Estben, Exitben, Metropolban, sőt, olyan kisebb újságokban, amiket a postaládákba dobnak. Azt hiszem Budapest Piac vagy valami ilyesmi címe volt.

Sok sikert Neked! :)

2013. ápr. 30. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!