Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes elkezdeni taxizni?

Érdemes elkezdeni taxizni?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 18. 15:04
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
Szerintem nem érdemes. Van ismerősöm, aki taxizott. A szocializmus idején megérte, mert nagy pénz volt benne, de ma már sok a taxis, és több a befizetendő összeg (a különböző társaságoknak, szabályok miatti átalakítások, stb.), mint a bevétel. Ismerősöm is abba hagyta, mert volt olyan hogy a hónap -50.000 Ft-tal indult. Bár ez még évekkel ezelőtt volt, lehet azóta változott a helyzet, de nem hinném, hogy jó irányba.
2013. ápr. 18. 15:14
 2/23 anonim ***** válasza:

-70 ezer egy normál hónap kezdés nagy cégnél, de ezt kb 5 nap alatt meg is lehet termelni, úgyhogy nagyon megéri. Ahelyett, hogy rohadnál az irodába, egész nap jó levegőn, szép időben, nézni a csajokat, és mellé még igencsak szép fizetéseket kapni ~ 150 nettó körül simán kijön...

És persze mindig van egy-egy szerencsés fogás. Kolléganőm minden egyes nap taxival megy haza ~ 5500 Ftért.. szerencsés sofőr, aki éppen viszi :)

2013. ápr. 18. 15:28
 3/23 A kérdező kommentje:

taxisoktól is elég ellentétes véleményeket hallok (mint az első két válaszoló)...szóval végképp nem tudom mi legyen...

van aki tengődik...van aki elvan és van akinek elég jól megy, legalábbis ezeket hallom

2013. ápr. 18. 15:30
 4/23 anonim ***** válasza:
Nagy különbség taxis között ott lehet, hogy miképpen dolgozik és mennyit. Egy talponálló hiéna sokkal inkább ki van téve a szerencsének, viszont egy Citi taxi fixen van droszton a belvárosban, mindenkinek rengeteg fix fuvarja van.
2013. ápr. 18. 15:32
 5/23 A kérdező kommentje:
Természetesen cégnél szeretnék dolgozni, tisztességesen!!
2013. ápr. 18. 15:33
 6/23 anonim válasza:

Szia!

Szerintem én vagyok a te embered én tudok neked tisztességes választ adni!

Taxi társaságnál dolgozom már 15éve mint diszpécser! Jó szakma, jó üzlet! Én taxizom is amikor nem a központban ülök és éppen erre keresek befektetőt mert a saját autómat összetörték és úgy keresek befektetőt vagy hitelezőt hogy 200ezret 150napon belül 100%-osan megadok! Ugyan is mivel bérelt autóról beszélnénk ezért annak 10ezer a bérleti díja naponta, kb 10ezerért tankolsz is és a családnak is haza kell adni! Meg hát a kölcsön!

Én amikor kint vagyok taxizok reggel 8tól szoktam kint lenni dután 4ig vagy egy picit tovább de nagyon sokat nem megy mert a gyerekek ovisok és ennyi a szabadidőd akkor! Saját példám hogy 30ezer alatt soha nem hozok haza pénzt! Abból lejönnek a motyók de a 10ezer tiszta pénz megvan mindig a családnak! Na most ha ebből hitelt törlesztesz akkor a felét odaadod naponta! Az irodában ülve sem keresel többet napi 5-6ezernél!

2013. ápr. 18. 18:46
 7/23 A kérdező kommentje:

10 ezer az nagyon sok egy autóért naponta.

Inkább befektetnék egybe, tudom, hogy fent kell tartani...stb, de ezt az összeget meg sem közelítené.

Ami még ellene szól az az, hogy mondjuk egy év alatt úgy kellene keresnie az embernek, hogy 1 hónapra félre tudjon tenni, mondjuk nyárra, hogy legyen egy hónap pihi, de úgy tudom, hogy nemhogy "fizetett szabadság" nincs (mondjuk ez egyértelmű), de még a fizetni valókat is ugyan úgy UGYAN ANNYIT kell :S

2013. ápr. 18. 18:53
 8/23 anonim válasza:
10ezer naponta soknak tűnik de ebben benne van a tagdíjad, a biztosításod és a legfontosabb ha lerohad vagy összetörik az autód 6-12 órán belül kapsz egy másikat amin dolgozhatsz tovább! Szerintem ez a nem mind1! Mert ha sajáton dolgozol akkor a javítási időre kiesel a munkából és az többe kerül mint ha hetente 60ezret kicsengetnél egy mercire egy superB-re vagy egy passat-ra!
2013. ápr. 18. 18:59
 9/23 anonim ***** válasza:
Amelyik hónapban nem dolgozol, akkor fizetni sem kell semmit.
2013. ápr. 18. 19:03
 10/23 A kérdező kommentje:

10 ezerbe a tagdíj is?

Én azt hittem, hogy az így is úgy is külön van!

Ami nem kevés, mert 60-70e körül hallottam havonta.

2013. ápr. 18. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!