Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az amit meg lehet kérdezni...

Mi az amit meg lehet kérdezni állásinterjún?

Figyelt kérdés

Voltam egy állásinterjún, aminek az elején mindent elmondtak, és egyébként a hirdetésben is pontosan le volt írva minden információ az állásról, feladatokról. A végén megkérdezték, hogy van-e kérdésem, és hát én megmondtam, hogy köszönöm nincs, mert mindent elmondtam.

Na már most, ez azt hiszem nem volt jó ötlet, de fogalmam se volt mit lehetne, mit szoktak ilyenkor kérdezni.

Mik azok a kérdések amikért nem jár rossz pont?

Mire lehet rákérdezni, ha nem mondják el maguktól? Azokon túl ami egyértelmű és hát ha jobb esetben alap, hogy elmondják: feladat, munkába lépés ideje, munkaidő...

Felelősség? Cafetéria? Utazás támogatás? Túlóra?

Mit "kell", lehet még kérdezni?

2013. ápr. 15. 13:23
 1/6 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem jól tetted, hogy nem kérdeztél többet.

Ami szerintem rosszabb, ha erösen a fizetésre és a túlórákra kérdezel rá.

Èn azt mondanám ebben az esetben, hogy "nincs egyenlöre nincs több kérdésem, minden érthetö volt, és ha megkapom a munkát valószínü menet közben még sok kérdésem lesz".

2013. ápr. 15. 13:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Én egyszer nagyon elcsesztem és rákérdeztem arra, hogy hogyan szokták a szabikat kiadni. Ezt sosem szabad!!! :D

Persze, nem is vettek fel...

Mielőtt elmész interjúra, szerintem mindig gondold át, hogy mi az ami érdekel még a céggel kapcsolatban, mi az ami nem világos, milyen információkat akarsz megtudni a munkakörrel kapcsolatban. Ha interjú közben mindent elmondanak, akkor megköszönöd és azt mondod, nincs több kérdésed, minden világos volt számodra. Ezzel rontani nem fogsz.

Viszont voltam már olyan interjún is, ahol 5 percbe bele akartak sűríteni mindent és időt sem hagytak hogy legalább megértsem mik az elvárások. Ott bizony volt bőven kérdésem (de túlzásba sem szabad esni, szerintem max. 2-3 kérdés az "illő"). Ami talán lényeges, hogy lesz-e következő körös interjú, mikor érdeklődhetsz vagy mikorra várhatod a visszajelzést.

2013. ápr. 15. 13:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. ápr. 15. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Várható-e túlóra? Előfordulhat-e ebben a pozícióban, hogy utazni kell? Hány százalékban kb.? Hány fős irodában történik a munkavégzés? Milyen a légkör, milyenek a kollégák? Szakmai fejlődési, továbbképzési lehetőségek vannak-e? stb.
2013. ápr. 15. 14:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Mindenesetre azert az is szomoru, hogy hazudni kell es nem szabad mindent megkerdezni, mert "azt nem szabad", nem illik (szabik, fizetesbeli dolgok stb.) holott basszus az eleted resze a munkahely abbol kell, hogy elj, tehat rohadt olyan helyzetbe vagyunk taszitva ahol meg kell, hogy hunyaszkodjunk azert, hogy penzt kereshessunk. Ez nagyon szomoru. Ha semmit sem tudsz kerdezni, szerintem kicsit meg humoros is, de en azt szoktam kerdezni, hogy "Mikor kezdhetek?" Ennyi. Szerintem frappans es celzatos...ha ezt rosszalloan veszik akkor az mar nagyon gaz.

2013. ápr. 22. 10:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, ez a gond, hogy igazából pont azokat a kérdéseket nem teheti fel az ember, amik a "saját" kérdései, ami érdekli és fontos... Sok helyen olvastam, hogy udvariasságból érdeklődni kell a céggel kapcsolatos dolgokról, meg reagálni, hogy milyen fontosak ezek meg azok a tervei a cégnek, meg a környezettudatosság... De ez annyira sablon és erőltetett.

Most teszem azt egy könyvelőt, vagy adminisztrátort vagy egy akármilyen embert, aki munkát keres, szerintem pont nem érdekli, hogy az adott cég mennyire figyel a környezetre, hogy az most WC papírt gyárt vagy zsebkendőt... Az a lényeg, hogy munkája legyen! Meg ezeknek a dolgoknak, úgyis utána lehet olvasni a neten...

2013. ápr. 23. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!