Hogyan helyezkedjen el egy pályakezdő, ha mindenhol gyakorlatot kérnek és várnak el?
Én három évvel ezelőtt fejeztem be a sulit. Nagyon depressziós fél év következett, mert nem volt lehetőség elhelyezkedésre. Pedig aztán én küldtem rendesen az önéletrajzokat. Meg sem tudom mondani mennyit küldtem szét. Amire nem jelentkeztem az sokszor a pénztelenség miatt volt. Pl. csak telefonszám volt megadva, viszont sem nekem, sem másnak nem volt pénz a mobiltelefonja egyenlegén, hogy tudjak hívást kezdeményezni.
Nekem kereskedelmi végzettségem van, így szerencsére volt gyakorlati idő. Ugyan nem sok ragadt rám, lévén a polctakarítástól és esetleg pár áru kitöltésétől eltekintve nagyon nem volt mit gyakorolni hiába volt pl. vizsgateszt formanyomtatványokból. Ennek ellenére ezeket beírtam az önéletrajzba kicsit fényezve, illetve idénymunkát is, amit nem tudnának visszakövetni. Így jutottam el az első munkahelyemre...
Ha elég gyorsan tanulsz, akkor lehet kifogás, hogy a másik helyen nem így volt, s ha könnyen belerázódsz utána már nem lesz túl sok problémád a tapasztalat szempontjából, s nagyobb önbizalmad is lesz.
Sok sikert!
Nem kellett bérletre költeni, mert Szegeden jártam egyetemre és Szegeden az önkormányzat fizeti az egyetemisták bérletét, szóval ingyen van. Kéthetente mentem haza, azzal meg a vonaton lehet spórolni.
Másfél millió forint diákhitelem volt, mire lett egy diplomám. 2 év alatt visszafizettem az egészet, mert a gyakorlat miatt a diploma után már lett jól fizető állásom.
Mindenki fosik a hiteltől, de a diákhitelnél is bátornak kell lenni és kockázatot vállalni, ha nincs más megélhetési lehetőség és hiszel benne, hogy úgy is jól fizető munkád lesz a diploma után.
A 6. válaszoló voltam.
Suli mellett el kell menni gyakornoknak,plusz vannak szakmai diákmunkák is sokat látok,csak keresni kellene,és el menni dolgozni és mint az őrült úgy hajtani.
Plusz nyelvet tanulni,és ráfeküdni a melóra akár egy két félévet halasztani is lehet így,de dolgozol.
Sose értettem miért nem megy el a mai fiatalság azonnal melózni,és később meg gyakornoknak,amint lehetséges.
Sőt diákmeló mellett is gyakornokoskodhatsz 20-órás gyakornoki meló és 20 órás diákmeló akkor ha másképp nem megy és hoppá van is pénzed és gyakorlatod is.
Lehet a bulik száma leredukálódik sőt konvergálni fog a 0-hoz,de There is no free lunch.
Én arra írtam ezt,hogy suli mellett a legfontosabb lenne elmenni dolgozni kőkeményen és törekedni,hogy a szakmába minél előbb találj gyakorlati helyett,ha csak 20 órás gyakorlatot találsz akkor mellette még elmehetsz 20 órás diákmelóra,ha esetleg ingyen kellene gyakorlatoznod.
Nem azt írom,hogy nem szabad bulizni,csak azt írom,hogy nem ennek kellene lennie a prioritásnak annak csak valahol hátul.Hanem már a suli elején azonnal törekedni a karrierre,nyelvet tolni ezerrel,klubokba járni ahol szakmabeliekkel találkozol,meg ilyen helyekre,lehet szórakozni persze de szerintem nem erről kellene szólnia a dolgoknak,hanem csak a meló után.
Sok csoporttársam nem dolgozik mert ,,minek,apuék eltartanak",mondom jah és miből lesz gyakorlatod,elmeséled nekem?
Sokan így vannak aztán csodálkoznak,hogy én válogathatok majd az ajánlatok között,ők meg talán kapnak egy 80 ezres állást 20-n évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!