Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan helyezkedjen el egy...

Hogyan helyezkedjen el egy pályakezdő, ha mindenhol gyakorlatot kérnek és várnak el?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 10. 14:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Na ez engem is érdekel...Sokan itt azzal jönnek,hogy menjen el az ember vmi céghez ingyért melózni "gyakornoknak".Ez nagyon szép,de amíg ingyért gyakornokoskodok valahol,csak hogy beírhassam az önéletrajzomba,addig ki tart el???Mert ugye amig diák vagyok ott a diákmeló,jár a diákbérlet,TB...De amikor ezek megszünnek,és valahol 8-10 órát gyakornokoskodok ingyen,addig miből éljek?Vagy meló utánn álljak ki este az aluljáróba kéregetni?
2013. ápr. 10. 15:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdeztem 1x egy munkáltatót ki erre hivatkozott, azt válaszolta hogy "Ez nem az ő problémája." Ezek után nem álltam le az ilyennel vitatkozni.

Ingyen munka a mai világban? Nem tudom ki hol él, de egy pesti bérlet is 10e nél kezdődik. Amúgy meg senki sem vesz súlyt a vállára, így nem fog betanítani nehogy jobb legyél és kitúrd.

2013. ápr. 10. 16:14
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Pedig nincs más megoldás, mint a gyakornokoskodás. Elmész mondjuk fél évig ingyen dolgozni, akkor 1 szerzel tapasztalatot, 2 jól mutat, hogy csináltál valamit azért, hogy tapasztalatot szerezz. Ha nem találsz munkát mondjuk 1 évig mert nincs gyakorlatod akkor addig ki tart el? Az mégis több, mint a gyakornokság. Egyébként szerintem is r*hadék dolog ez de legalább utána van esélyed normális fizetésre.
2013. ápr. 10. 17:17
 4/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem értem miért van fennakadva még mindig sok ember azon, hogy gyakorlatot kérnek sok pozícióhoz. Te is azt vennéd fel aki már dolgozott ilyen helyen, kivéve ha valaki pl bemegy személyesen, és meggyőz, hogy ő lenne a jó választás. Nem nyafogni kell, hanem tenni.
2013. ápr. 10. 18:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megyek el dogozni,akkor ahogy valaki mondta nem kell kifizetnem a havi 10k-s BKV bérltet pl...Ha meg vidékről bejárós vagy mégtöbb lehet.Még nekem kerüljön pénzbe,hogy mehetek melózni...vicces.Lehet sokaknak piti összeg,de a nincsből nem lehet kifizetni.Meg különben se kéne rászoktatni a munkáltatókat erre az ingyen meló dologra..:-(
2013. ápr. 10. 18:13
 6/16 anonim ***** válasza:
50%

Megoldás: A tanulmányok ideje alatt kell gyakorlatot szerezni.

Pl. a pénzügyi szektorban dolgozom, de a tanulmányaim alatt most attól függetlenül, hogy összesen 3 évet diákmelóztam, fél évet voltam gyakornok 4 órában egy bankban. Egyszerűen csak előre kell gondolkodni és cselekedni.

2013. ápr. 10. 18:32
 7/16 anonim ***** válasza:
71%
Biosz szakra járok.Tanulmányok alatt semmilyen szakmába vágó(!) diákmeló nincs.Max besírhatod magad egy laborba ingyért.De viszont élni kell valamiből,szóval mekibe melóztam...Az meg nem épp számít szakmai gyakrolatnak
2013. ápr. 10. 19:07
 8/16 anonim ***** válasza:
73%
* És míg gyakornokoskodsz ingyen, addig miből tartod el magad?? levegőt és fényt fogsz enni? Jó étvágyat hozzá. Persze akinek gazdag nagyszülők, szülők vannak és finanszírozzák azon könnyen dolgoznak ingyen. Én csak 2 bérletet veszek, és az is havi 20e mínusz, és akkor még nem ettem.
2013. ápr. 10. 19:17
 9/16 anonim ***** válasza:
80%
bicikli
2013. ápr. 10. 19:24
 10/16 anonim ***** válasza:
71%
Aha...35km-re lakom Budpesttől.Biciklizz ennyit,oda-vissza hajrá!Miért ne mindjárt gyalog menjek?
2013. ápr. 10. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!